Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για ακόμα μία φορά η ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς ύστερα από πρωτοβουλία του dj Αντώνη Δημητριάδη και της Σχολής DJ Survival Concept Course φιλοξένησε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» τη Δευτέρα 23 Απριλίου 28 εκπαιδευόμενους από το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» το οποίο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ηλιούπολη.

Τα παιδιά συνοδευόμενα πάντα από το άρτια εκπαιδευμένο στελεχιακό δυναμικό του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ξεναγήθηκαν αρχικά στο μουσείο της ομάδας οπού ενημερώθηκαν για την πλούσια ιστορία των ερυθρολεύκων και σήκωσαν ως «πραγματικοί πρωταθλητές της ζωής» μερικά από τα τρόπαια της ομάδας. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του γηπέδου με πρώτη στάση τις εξέδρες όπου τους περίμενε και η μασκότ του Ολυμπιακού ο «Λεόνε» προκειμένου να παίξουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Οι εκπλήξεις όμως από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, καθώς μετά από λίγα λεπτά μαθητές και συνοδοί ένιωσαν κυριολεκτικά όπως οι ποδοσφαιριστές επιπέδου Champions League αφού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πάτησαν τον χλοοτάπητα του «Γ. Καραϊσκάκης» ενώ ακολούθησε και μία επίσκεψη ακόμα και στα αποδυτήρια της ομάδας οπού και τους περίμενε ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Σίλβιο Προτό με τον οποίο οι μαθητές συζήτησαν για αρκετή ώρα και του ζήτησαν να παραμείνει στο ρόστερ των ερυθρολεύκων και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η μοναδική αυτή εμπειρία των ωφελουμένων του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α έκλεισε όπως ήταν φυσικό με μουσική και πολλά δώρα, καθώς στο τέλος της ημέρας μοιράστηκαν σε κάθε επισκέπτη υπογεγραμμένες ερυθρόλευκες εμφανίσεις της ομάδας και δύο επαγγελματικές μπάλες ποδοσφαίρου για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προπόνηση τους στις εγκαταστάσεις του κέντρου.

Η Αρετή Δόνου ψυχολόγος και διευθύντρια του κέντρου διημέρευσης για νέους με νοητική υστέρηση μιλώντας στο secret ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη θερμή και εγκάρδια υποδοχή που τους επιφύλαξαν και τόνισε πως «τα παιδιά αυτά θα επιστρέψουν πίσω στο κέντρο με ένα χαμόγελο που μόνο ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μπορεί να τους χαρίσει» ενώ παράλληλα επεσήμανε «η σημερινή ξενάγηση ήταν κάτι ιδιαίτερο και ένα ευχάριστο διάλλειμα ακόμα και για εμάς που καθημερινά αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και αναζητούμε πόρους είτε από την πολιτεία είτε από την Ε.Ε. ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου». Η Ιωάννα Πατσιαβού κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων από την μεριά της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «άνοιξε σήμερα με τόση προθυμία και ζεστασιά μόνο για τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου μας τις εγκαταστάσεις του θρυλικού αυτού γηπέδου» και δήλωσε πως «από αυτή την εκδρομή μαθητές και συνοδοί φεύγουν από το ιστορικό αυτό γήπεδο με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των μαθητών και της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ο Dj Αντώνης Δημητριάδης ο οποίος ήταν εκεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης δίπλα στα παιδιά και όπως μας αποκάλυψε «η ξενάγηση αυτή έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων και της συνεργασίας που έχουμε μαζί με τον dj Dino MFU και το ΚΕΕΠΕΑ» και συνέχισε τονίζοντας πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον ηγέτη της κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος για ακόμα μια φορά απέδειξε εμπράκτως την κοινωνική του ευαισθησία και ιδιαίτερα έναντι των παιδιών. Η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη συγκινητική για εμάς καθώς εδώ και πολύ καιρό νιώθουμε αυτά τα παιδιά οικογένεια μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να τους προσφέρουμε όσο μεγαλύτερη χαρά μπορούμε» κατέληξε. 
Oι δύο γνωστοί djs και ιδιοκτήτες της Σχολής DJ Survival Concept Course, που έχει δώσει ιδιαίτερα πρωτότυπο στίγμα στον χώρο, έχουν τακτικές μουσικές συναντήσεις με τα παιδιά του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, στα οποία μεταφέρουν μουσικά ερεθίσματα και μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Φωτεινού δημοσιεύθηκε στο secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 28 Απριλίου