Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο φετινό του ματς πέτυχε μια ακόμα άνετη νίκη. Με 4-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, παίζοντας κατά μεγάλα διαστήματα ωραία μπάλα. Με τα νεαρά παιδιά να δείχνουν πώς η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ καλή. Διότι οι «μικροί» ήταν εξαιρετικοί και απέδειξαν πώς μπορούν να σταθούν με την ερυθρόλευκη φανέλα. Η ουσία είναι πώς η τελευταία, φετινή αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση και το μυαλό όλων τώρα είναι στην επόμενη ημέρα, στη νέα χρονιά. Ανεξάρτητα εάν υπάρχει ακόμα το ματς με τον ΠΑΣ, στα Ιωάννινα, για την τελευταία αγωνιστική.

Ανανέωση και ωραία μπάλα..

Ο Κόντης «φρέσκαρε» την ενδεκάδα του Ολυμπιακού με νέα πρόσωπα αλλά και μικρούς. Αποτέλεσμα ο Θρύλος να έχει ζωντάνια στο παιχνίδι του. Επιπλέον, οι περισσότεροι «ερυθρόλευκοι» ήταν ιδιαίτερα κεφάτοι. Αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Με την τριάδα των Μιραλάς, Βρουσάι και Φορτούνη να αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους. Ειδικά ο Βέλγος ήταν αρκετά ανεβασμένος, με δύο ασίστ στο πρώτο μέρος. Ο Ανδρούτσος έδωσε οντότητα στον κεντρικό άξονα δίπλα στον Ρομαό, ενώ Ομάρ και Χατζησαφί είχαν ενεργό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι του Θρύλου.

Κατοχή μπάλας στα πρώτα 45 λεπτά που έφτασε στο 63%, πρωτοβουλία των κινήσεων. Μα πάνω από όλα, καθαρές φάσεις και απόλυτη ευστοχία! Αυτό ήταν το «κλειδί». Τέσσερις τελικές, τρία γκολ και μια επέμβαση του Κυριακίδη. Ήταν στιγμές που ο Ολυμπιακός δεν είχε απλά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν στιγμές που «έκρυψε» την μπάλα. Όπως έγινε στη φάση του τρίτου γκολ με Χατζησαφί και Βρουσάι να χαζεύουν τους αμυντικούς της ομάδας του Αγρινίου που έμειναν να τους παρακολουθούν. Όταν, λοιπόν, ο Θρύλος κάνει καθαρές ευκαιρίες και τις αξιοποιεί, το 3-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Έπεσε ο ρυθμός, εξαιρετικός ο Χουτεσιώτης

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει ο Θρύλος στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα στα πρώτα 31 δευτερόλεπτα ήρθε ένα ακόμα γκολ. Ασίστ Φορτούνη, σκόρερ ο Ανσαριφάρντ και 4-0. Με τους παίκτες του Παναιτωλικού να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Αλλά ήταν απόλυτα φυσιολογικό να πέσει ο ρυθμός του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν εφικτό να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο με εκείνο του πρώτου ημιχρόνου. Όμως είχαν και πάλι τις κλασσικές ευκαιρίες. Με τον Καρίμ να χάνει την ευκαιρία για χατ-τρικ στο 80ό λεπτό.

Ο Παναιτωλικός έκανε κι αυτός τις φάσεις του. Όμως είχε απέναντί του τον εξαιρετικό Λευτέρη Χουτεσιώτη. Ο νεαρός γκολκίπερ έκανε σημαντικές επεμβάσεις, ακόμα και σε τετ-α-τετ, και είχε καταλυτική συμβολή για να διατηρήσει ο Θρύλος το μηδέν. Στατιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περισσότερες τελικές -και στο τέρμα- στο δεύτερο 45λεπτο αλλά δεν πέτυχαν παραπάνω γκολ. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πώς στα τελευταία 20 λεπτά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν πέντε παίκτες από την Ακαδημία. Γεγονός που δείχνει ότι το μέλλον των «ερυθρολεύκων» είναι ό,τι καλύτερο και οι προοπτικές πολλές για μεγάλα πράγματα.

Το φιλμ του ματς:

8': Δοκάρι για τον Παναιτωλικό με τον Μοράρ να πλασάρει τον Χουτεσιώτη. Ο παίκτης του Παναιτωλικού ήταν σε φανερή θέση οφ σάιντ, αλλά ο επόπτης Κουράκης «έχασε» τη φάση!

25' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0: Ο Φορτούνης άλλαξε το παιχνίδι από τον κεντρικό άξονα στα δεξιά για τον Μιραλάς, που γύρισε με την μία την μπάλα και ο επερχόμενος Ρομαό «νίκησε» τον Κυριακίδη.

32': Εντυπωσιακή επέμβαση στο αριστερό «παραθυράκι» από τον Χουτεσιώτη, στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Ρόσα.

34' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 2-0: Δεύτερη ασίστ του Μιραλάς στο ματς, αυτή τη φορά για τον Φορτούνη, που σημάδεψε σωστά από το ύψος του πέναλτι.

38' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 3-0: «Έκρυψαν» την μπάλα οι «ερυθρόλευκοι». Ο Χατζησαφί τροφοδότησε τον Βρουσάι, αυτός με τακουνάκι του έδωσε ξανά την μπάλα, παράλληλη σέντρα του Ιρανού για τον Ανσαριφάρντ που πλάσαρε εύστοχα.

46' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 4-0: Εξαιρετική ασίστ του Φορτούνη για τον Ανσαριφάρντ που βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε τον Κυριακίδη.

59': Σουτ του Φορτούνη, έδιωξε με δυσκολία ο Κυριακίδης.

64': Τετ-α-τετ του Ντίας με τον Χουτεσιώτη, μεγάλη επέμβαση από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

80': Αντεπίθεση του Θρύλου, ο Φορτούνης για τον Ανσαριφάρντ που έχασε μεγάλη ευκαιρία!

84': Σουτ του Ρόσα, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης.

90': Νέο σουτ του Ρόσα, έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης.

Ο διαιτητής Τζοβάρας (Φθιώτιδας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ρομαό (45') και Μύγα (43'), Ρότσα (75'), Μπράβο (82').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί (76' Ιγκόρ), Ένγκελς, Νικολάου, Χατζησαφί, Ρομάο (58' Μαρτίνς), Ανδρούτσος, Μιραλάς (73' Βέργος), Βρουσάι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Ρότσα (76' Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66' Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81' Βακράκος), Ρόσα, Μάζουρεκ, Μύγας.