«Υπάρχουν συνομιλίες που έχουν γίνει με τα άτομα που με εκβίαζαν. Είχα κρυφό μάρτυρα δίπλα μου και κατέγραφε όσα συνέβαιναν» αποκάλυψε σήμερα το πρωί στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, και στην εκπομπή Weekend On line, με τον Δημήτρη Τάκη και την Γεωργία Σκιτζή,  ο βασικός µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός.

Μετά τον σάλο, αλλά και τον κυβερνητκό πανικό που προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας Παραπολιτικά, η οποία αποκάλυπτε τις κατηγορίες του κ. Λιβανού για τις διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, µεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόµα και σήµερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο βασικός μάρτυρας της κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», επιμένει σήμερα για τις αποδείξεις που έχει και τις οποίες είναι διατεθειμένος να δώσει στη δημοσιότητα.

« Η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει άμεσα κι εμείς έχουμε τα νομικά επιχειρήματα στην εισαγγελέα διαφθοράς για να στηρίξουμε όσα καταγγέλλουμε. Προκειμένου να αποκαλυφθούν αυτοί οι διεφθαρμένοι δεν διστάζω να βγάλω αυτά τα στοιχεία σε όλα τα ΜΜΕ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω στα ΜΜΕ τους διαλόγους», ανέφερε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο κ. Λιβανός.  

 Ειδικότερα, ο κ. Λιβανός επιμένει στα όσα καταγγέλλει και περιγράφει βήμα-βήμα τα όσα συνέβησαν μεταξύ του και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και τη μίζα 50% που του ζητήθηκε ώστε να ενεργοποιηθεί ο νόμος που προβλέπει αποζημίωση σε πρόσωπα που διευκολύνουν στην διερεύνηση υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Ο κ. Λιβανός παρά τις διαβεβαιώσεις από το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δήλωσε ότι το εμπλεκόμενο πρόσωπο παραμένει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών. Πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει στείλει επιστολή, στην οποία αναφέρει και τα ονόματα όσων τον εκβίασαν και επέμεινε να διερευνηθεί η υπόθεση από την εισαγγελία διαφθοράς.

Ο κ. Λιβανός μάλιστα επικαλείται νομικούς μάρτυρες που μπορούν να αποδείξουν τα όσα ισχυρίζεται τονίζοντας «η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να στείλει την υπόθεση στην εισαγγελέα διαφθοράς προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διεφθαρμένοι , ας μην πιέζουν άλλο αρκετά έχω υποφέρει για αυτή την υπόθεση δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταθέσω στα μέσα ενημέρωσης όλους τους διαλόγους» το μήνυμα του κτηματομεσίτη.