Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα τροπολογία του Yπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, η οποία αφορά τη διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά  η τροπολογία θα παρουσιαστεί αύριο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο και αμέσως μετά θα διαβιβαστεί στη Βουλή, για να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ρύθμιση θα προβλέπει ότι το σύνολο των αρμοδιοτήτων που θα αφορά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα περνά από το ΕΣΡ στον αρμόδιο Yπουργό. Έτσι λοιπόν ο Yπουργός Επικρατείας πέρα από τον καθορισμό του αριθμού των εκπεμπόμενων καναλιών και της τιμής έναρξης της δημοπρασίας τηλεοπτικών συχνοτήτων θα αναλάβει και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δηλαδή της αξιολόγησης των φακέλων των υποψήφιων καναλαρχών.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αξιολόγηση των φακέλων μπορεί να ανατεθεί σε ειδική επιτροπή αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομοθετική πρωτοβουλία ελήφθη έπειτα από το νέο αδιέξοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την εκλογή των μελών του ΕΣΡ.