Αμφισβητεί ευθέως η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα περί «καθαρής εξόδου» που επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν είναι καθαρή η έξοδος, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ακυρώνει εδώ και τώρα τις νέες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου που με δική του υπογραφή θα ισχύσουν το 2019 και το 2020;» είναι το ερώτημα που θέτει η ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «βρώμικο ψέμα» της κυβέρνησης τα όσα λέει για καθαρή έξοδο, ενώ στην ουσία πρόκειται για ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και έχει ψηφίσει μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ για το 2019 και το 2020 όπως και το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% έως το 2022.

Η Πειραιώς κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα προκειμένου να συγκρατήσει τις απώλειες που έχει. Η θεωρία της καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, διαψεύδεται πια, ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνει.

Το σχέδιό του για τις επενδύσεις παρουσιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του ΣΕΒ στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Εχει δεσμευτεί για ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές οι οποίοι θα έχουν και δικαιώματα και υποχρεώσεις. Σημείο-κλειδί είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα.

Σαμαράς κατά Τσίπρα
Την άμεση αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον ίδιο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για «ανεύθυνη και υπονομευτική στάση» η οποία αποδίδεται «στον φανατικό λόγο κάποιων συγκεκριμένων εκπροσώπων του παλιού πολιτικού συστήματος που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη», όπως π.χ. οι Σαμαρά και Βενιζέλος. Τόνισε ότι αυτό που ζητάνε και που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει «είναι τη δημιουργία ενός αντισύριζα μετώπου».

«Ο Τσίπρας, πλέον, βγάζει φόβο!» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Φόβο για το μέλλον, γιατί έρχεται η ΝΔ» συνέχισε. «Φόβο για το χθες, γιατί γίνονται οι συγκρίσεις με το 2014. Ως προς την εμπάθειά του για μένα, με τιμά και τον ευχαριστώ. Και πάντως, θα τον πάω έως το τέλος!»

«Πανηγυρίζουν για τους φόρους;»
Στο στόχαστρο της ΝΔ είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και για τους «πανηγυρισμούς» της επειδή υπερέβη το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Για «ανερμάτιστη πολιτική» την κατηγόρησε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος

Χρήστος Σταϊκούρας. Το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται στη συνειδητή επιλογή της «να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιδοθεί σε ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και να διευρύνει την εσωτερική στάση πληρωμών, σε αναπτυξιακά κρίσιμους τομείς, όπως είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» όπως επισήμανε. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της είναι «η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και η αδυναμία επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων» τόνισε.


*Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία διαρκώς διογκώνονται, υπερβαίνοντας πλέον τα 130 δις ευρώ (αύξηση κατά 50% από το τέλος του 2014).

*Η χώρα παρουσιάζει σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση, κατέχοντας την τελευταία θέση σε οικονομική μεγέθυνση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών Κρατών - μελών. 

Η Πειραιώς επισήμανε την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας, ενίσχυσης της ρευστότητας, δημιουργίας περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Μνημόσυνο Καραμανλή
Σε στενό κύκλο έγινε χθες το μνημόσυνο για τα 20 χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αχχιλέας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και άλλοι.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η στρατηγική στόχευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη χώρα» που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων αναφέρει για τον πρώην πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι: 

● Έβλεπε την Ευρώπη, κόντρα στις πρόσκαιρες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, ως μια άγκυρα, ένα ασφαλές θεσμικό, οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό καταφύγιο. Έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια και να φτάσει το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015 για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σοφή ήταν η επιλογή του.

● Αν κάτι διέκρινε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν η ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις με διορατικότητα και ρεαλισμό. Πότε αμβλύνοντας διαφορές, πότε συζητώντας με όμορους πολιτικούς χώρους και πότε ανοίγοντας τολμηρά την παράταξη.

● Στις ημέρες μας, οι παθογένειες δεκαετιών σαν εκείνες που αντιμετώπισε, κατά καιρούς, ο ιδρυτής μας έχουν δυστυχώς επανέλθει και πολλαπλασιαστεί. Δεν θα διστάσω να πω ότι ορισμένες από αυτές μεταλλάχθηκαν με την κυριαρχία του εθνικολαϊκισμού στην αντιπολίτευση την περίοδο μετά το 2012, αλλά και την τραγική και τραυματική κυβερνητική εμπειρία τα χρόνια μετά το 2015.

  

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/mitsotakis-vromiko-psema-kathari-exodos-apo-ta-mnimonia