Τα αδέσποτα ζωάκια είναι μια πραγματικότητα στις αστικές περιοχές της χώρας μας, όπως στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, εδώ και χρόνια. Η κατάσταση αυτή είναι αρκετά πολύπλοκη και απαιτεί μια πολύ ευαίσθητη και προσεκτική προσέγγιση.

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας παραμένει ευαισθητοποιημένος για το ζήτημα και μεριμνά για τα αδέσποτα ζωάκια και στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε την ηλεκτρονική σελίδα «Τα αδέσποτα ζωάκια του Δήμου», προκειμένου να δημοσιεύονται αγγελίες για ζωάκια που ψάχνουν οικογένεια.

Όπως σημειώνει ο επίσημος ιστότοπος του Δήμου «η σελίδα αυτή, φτιάχτηκε, από την ανάγκη όλων των πλασμάτων, να έχουν μια δική τους οικογένεια». Και συνεχίζει απευθυνόμενος στους κατοίκους και επαγγελματίες της πολύς που ενδιαφέρονται τονίζοντας πως «εδώ, θα βρίσκετε τα ζωάκια εκείνα, που έτυχε να γεννηθούν στον δρόμο, ή πετάχτηκαν από το σπίτι που ζούσαν γιατί αρρώστησαν, σε κάποιους έγιναν φόρτωμα, ή από αντικειμενικό λόγο (θάνατος, αρρώστια). Παρακαλείστε να κοινοποιείτε τις αγγελίες μας, ώστε να βρουν όλα, την οικογένεια που θα τα αγκαλιάσει για όλη τους τη ζωή».

Ακόμη, θα βρίσκετε ενημέρωση για τους νόμους που αφορούν τα ζωάκια, Εκδηλώσεις που γίνονται από φορείς του δικού μας ή όμορων Δήμων, άρθρα που αφορούν τους μικρούς μας φίλους και ό,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει στην αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων.