Αναστάτωση και αντιδράσεις φαίνεται πως έχει  προκαλέσει η δημιουργία τεχνητής λίμνης στο Σελεπίτσαρι στο Κερατσίνι, καθώς πολίτες και παράγοντες της πόλης βγαίνουν πλέον ανοιχτά και  εγκαλούν τον δήμαρχο για αυτό το θέμα.

 Στο πλαίσιο αυτό ο Χρήστος Σγαρδέλης μας έστειλε ανοιχτή επιστολή – καταγγελία με την οποία καλεί τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα.

 Διαβάστε την καταγγελία

Πριν δυο μέρες ενημερωθήκαμε με μια εντυπωσιακή ανάρτηση και όμορφες φωτογραφίες για την ολοκλήρωση της τεχνητής λίμνης στο πάρκο Σελεπίτσαρι, από την Δημοτική Αρχή του Χρήστου Βρεττάκου.

Απ' ότι φαίνεται αυτό που λείπει από τον Δήμο μας είναι μια τεχνητή λίμνη αν λάβω σοβαρά τις προτεραιότητες του Δημάρχου μας.

Ας περάσουμε όμως σε κάποια σοβαρά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο Δήμαρχος.

1. Γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι σε άλλους δήμους παρόμοια τεχνητή λίμνη δημιούργησε εστία μόλυνσης πχ. Δήμο Κορυδαλλού

2. Στην περίπτωση αυτή γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και τα κουνούπια εγκαθίστανται επικίνδυνα για την δημόσια υγεία;

3. Σε σοβαρούς δήμους του εξωτερικού το κόστος συντήρησης είναι τεράστια. Μπορεί να ανταπεξέλθει; Και αν ναι είναι καιρός να ξοδεύουμε τόσα σε τεχνητές λίμνες; Δε θα ήταν καλύτερο να αξιοποιηθούν κάπου αλλού; Πχ η πλατεία λαού η τελευταία ανάπλαση έγινε πριν 15-20 χρόνια και πλέον έχει μαραζώσει.

4.Η περιφέρεια Αττικής τι θα κάνει σε περίπτωση εστίας μόλυνσης; Έχει δώσει έγκριση η κυρία Δούρου (την οποία με τόση θέρμη υποστηρίξατε στις εκλογές του 2014);

Προσωπικά προβλέπω ότι ο Δήμαρχος το πάει να δημιουργήσει λασπόλουτρα... Εκεί θέλει να μας οδηγήσει.