Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται την Τρίτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, σταδιακά όμως και από το μεσημέρι θα στραφούν δυτικούς και βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 Μποφόρ.

Καλός καιρός στην Αττική με αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, σταδιακά όμως και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Καλός καιρός στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα για παροδική βροχή στα ορεινά του νομού. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.