Αυτός ο Ολυμπιακός άρεσε… Μετά το όσα ακολούθησαν την αναμέτρηση στη Λιβαδειά, το επόμενο ματς ήταν κριτήριο για πολλούς. Η ουσία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση κόντρα στην Κέρκυρα. Δεν ήταν μονάχα η νίκη με 5-1. Ήταν οι πολλές τελικές που έκαναν απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε μαζικά άμυνα. Με τους Μιραλάς, Φορτούνη και Ανσαριφάρντ αρκετά κεφάτους, να έχουν συμμετοχή σε όλα τα γκολ και τον νεαρό Βρουσάι να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» με το πέμπτο γκολ, ο Θρύλος προσέφερε θέαμα και ικανοποίησε τους ΓΑΥΡΟΥΣ που ήταν στις εξέδρες.

Η ανάλυση του ματς

Το ερώτημα ήταν πώς θα εμφανιστούν οι «ερυθρόλευκοι» μετά το όσα ακολούθησαν το ματς της Λιβαδειάς, την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη, τα όσα είπε ο ηγέτης του Θρύλου, την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την συμφωνία με τον Πέδρο Μαρτίνς. Όλα αυτά ήταν στο… χαρτί, ήταν τροφή για σκέψη πριν το ματς. Διότι στον αγωνιστικό χώρο το σκηνικό ήταν αυτό που έπρεπε. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ορεξάτος. Δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλή απόδοση και στο 90 λεπτά, αλλά ήταν αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Οι μεσοεπιθετικοί του ιδιαίτερα κεφάτοι.

Ο Κώστας Φορτούνης με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ συνεργάζονταν με «κλειστά» μάτια, πέτυχαν από ένα γκολ ο καθένας, ενώ είχαν και από δύο ασίστ. Πολύ καλός ήταν και ο Κέβιν Μιραλάς. Με τον Βέλγο να σκοράρει και σε εντός έδρας αναμέτρηση και να διώχνει την κακοδαιμονία. Καλή εμφάνιση και από τον νεαρό Βρουσάι που μπήκε στο τέλος και συνδύασε το ντεμπούτο του σε ματς πρωταθλήματος με γκολ.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατοχή μπάλα 62% στο πρώτο μέρος και συνολικά 61%. Το σημαντικότερο ήταν πώς μετά την ισοφάριση της Κέρκυρας, ο Ολυμπιακός είχε ηρεμία και κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή του, να πετύχει το 2-1 πριν τελειώσει το ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο να σημειώσει άλλα τρία γκολ. Με επτά τελικές στο πρώτο μέρος κι άλλες οκτώ στο δεύτερο, δείγμα της ισορροπίας που είχε στο παιχνίδι του.

Σε ένα ματς με πέντε γκολ και μια ευρεία νίκη υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει και να διορθώσει ο Χρήστος Κόντης ως το φινάλε της σεζόν. Ναι κι αυτό είναι η ανασταλτική λειτουργία. Η Κέρκυρα έκανε έντεκα τελικές στο ματς, αλλά ο Προτό ήταν σε καλή ημέρα και είχε 4 σημαντικές επεμβάσεις, μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να σημειώσουν άλλα τέρματα εκτός από αυτό του Επστάιν.

Το φιλμ του αγώνα:

12' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0: Κάθετη πάσα του Φορτούνη για τον Ανσαριφάρντ, ο Καρίμ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας και πλάσαρε τον Γιαννακόπουλο.

27' 1-1: Πάσα του Μυτίδη για τον Επστάιν, ο Γερμανός έκανε την προσποίηση στον Ένγκελς και πλάσαρε τον Προτό.

31': Πάσα του Ταχτσίδη για τον Μάριν που σούταρε στην κίνηση, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα.

41': Ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή της Κέρκυρας από τα αριστερά, αλλά άνοιξε την μπάλα και έχασε τον έλεγχό της.

43': Σουτ του Μάριν από το ύψος του ημικυκλίου, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου.

45': Ατομική ενέργεια του Μάριν μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Γιαννακόπουλο, αλλά ο Αντέτζο έκανε την προβολή και παραχώρησε το κόρνερ.

45'+2 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ: Ο Μιραλάς πήρε την μπάλα σε θέση έξω αριστερά, κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και όταν έφτασε το ημικύκλιο, με δυνατό σουτ, "εκτέλεσε" τον Γιαννακόπουλο.

48': Σουτ του Μάριν μέσα από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιαννακόπουλος.

49': Κεφαλιά του Μυτίδη μέσα από την περιοχή, ο Προτό ήταν σε καίρια θέση και απέκρουσε.

51' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 3-1: Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ανσαριφάρντ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Φορτούνης τελείωσε ιδανικά τη φάση.

62': Σέντρα του Γεωργίου από τα δεξιά, ο Μυτίδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν ανησύχησε τον Προτό.

71' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 4-1: Μετά από κόρνερ και προσωρινή απομάκρυνση των παικτών της Κέρκυρας, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που έκανε τη «συστημένη» σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Ένγκελς που σκόραρε από κοντά, στο δεύτερο δοκάρι.

83': Ο Τουράμ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Νικολάου με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

87' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 5-1: Κάθετη πάσα του Ανσαριφάρντ για τον Βρουσάι που πλάσαρε τον Γιαννακόπουλο.

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος (συνδέσμου Αρκαδίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ταχτσίδη (23'), Ρομαό (64') και Γεωργίου (30'), Σιόντης (32'), Μπαλάφας (73'), Αρτυματάς (85')

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελμπαντελαουί (73' Ανδρούτσος), Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μαρτίνς), Μιραλάς (78' Βρουσάι), Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73' Τουράμ), Σπίνουλας, Μυτίδης, Σιόντης (55' Ιωάννου), Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν (79' Αρτυματάς), Γρομητσάρης.