Η κυβέρνηση τον Αύγουστο προσδοκά μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι έως τότε θα έχουν ψηφιστεί 700 μνημονιακοί νόμοι.

Ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για καθαρή έξοδο, ενώ είπε ότι θα υπάρχουν μέτρα και ο νόμος Κατρούγκαλου που θα φέρει νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Για τον ίδιο, ο πρωθυπουργός έχει παραιτηθεί από την καθαρή μείωση του χρέους, ενώ χαρακτήρισε το αφήγημα Τσίπρα για καθαρή έξοδο «εξαπάτηση του ελληνικού λαού».

Τόνισε πως οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι περικοπές στις συντάξεις θα υπάρξουν το 2020 και το 2021 με μειώσεις 18% στις συντάξεις για όσους βρεθούν με προσωπική διαφορά.

Τόνισε πως ακόμα και η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να κάνει κάτι απέναντι σε όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε πως οι δανειστές θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ένα σύστημα μισθού που «θα μπαίνεις και θα βγαίνεις με αυτόν και δεν θα έχει επιδόματα και άλλες παροχές».