Συμπλοκή ανάμεσα σε περίπου 25 άτομα σημειώθηκε στις 14:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί η υλικές ζημιές.

Εκτιμάται ότι επρόκειτο για άτομα που είχαν συμμετάσχει νωρίτερα, από το πρωί έως το μεσημέρι της Δευέρας, στις παράλληλες συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Κινήσης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ενώ η δεύτερη από μία κίνηση που υπογράφει ως "Επιτροπή Κατοίκων Α' και Β' Πειραιά", με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής.

Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση, ανέφερε ότι "οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου", προσθέτοντας ότι "δεν θα επιτρέψει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύσουν στην ίδια του τη γειτονιά το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών, στοχοποιώντας τους, δήθεν, για υποβάθμιση της περιοχής".

Την ίδια ώρα, η επιτροπή που υπογράφει ως "Κάτοικοι Α' και Β' Πειραιά" τάσσεται ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση της Κυβέρνησης να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό.

*** Διαβάστε αναλυτικά για τις παράλληλες συγκεντρώσεις στην Αμφιάλη στα παρακάτω λινκ:

Αμφιάλη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ολοκληρώθηκαν οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις στην Αμφιάλη (ΦΩΤΟ)

Μετά τη συμπλοκή στο χώρο του σταθμού πήγαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων και προσήγαγαν επτά άτομα.