Οι εξελίξεις από το… τεταμένο Euroleague Board στη Μαδρίτη είναι ραγδαίες και αποτέλεσμα αυτού, είναι η αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα όπως ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού αναφέρουν πως θα ολοκληρώσει τη σεζόν όπερ σημαίνει ότι θα παίξει τα παιχνίδια των πλέι οφ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εν πάση περιπτώσει, πάμε στην ουσία του θέματος.

Το κυρίαρχο θέμα που έθεσε ο Παναθηναϊκός δια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Euroleague Board (σ.σ. οι 11 ομάδες/μέτοχοι της Ευρωλίγκας) αφορούσε την τιμωρία του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ. Ζήτησε αμνηστία και ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε να αποφασίσουν οι ομάδες. Οι ομάδες όμως, όλες οι ομάδες, όχι μόνο δεν του έδωσαν αμνηστία αλλά είπαν «σεβόμαστε τους κανονισμούς» με αποτέλεσμα ο Δ. Γιαννακόπουλος, από τη στιγμή που δεν βρήκε την παραμικρή στήριξη, να σηκωθεί να φύγει λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μαδρίτη «φεύγουμε, πάμε στη Fiba» στολίζοντας και με ένα ελληνικό κοσμητικό επίθετο… λαϊκού ήρωα.

Αξίζει να συμπληρώσουμε, πως παρά τα όσα διέδιδαν, δεν τέθηκε διαιτησίας. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κάτι είπε για μία ομάδα που πληρώνει, αλλά του ζήτησαν εξηγήσεις, είπε δεν έχει στοιχεία και δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο επ’ αυτού του θέματος.