Με ένα τουίτ του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πιλότου του μοιραίου μαχητικού Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ που κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή στα βόρεια της Σκύρου στις 12:15, ο οποίος θεωρείται πλέον νεκρός.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο Πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητος. Η Πατρίδα θρυνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλα τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας», έγραψε στο τουίτ ο υπουργός.

Βρέθηκαν συντρίμμια του Mirage 2000-5 και η κάσκα του νεκρού πιλότου μας
Βρέθηκαν συντρίμμια του μοιραίου Mirage2000-5 της 331 ΜΠΚ, που κατέπεσε και συνετρίβη στις 12:15 στη θάλασσα, σε απόσταση 9 ν.μ. βορείως της Σκύρου, μεταξύ δε των ευρημάτων περιλαμβάνεται και – συμφώνως με τις πληροφορίες – και η κάσκα του πιλότου μας!

Έτσι ουσιαστικώς ολοκληρώνεται η έρευνα που είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον συναγερμό που δόθηκε και στην οποία μετείχε η φρεγάτα του Στόλου «ΨΑΡΑ» με το οργανικό της ελικόπτερο τύπου S-70B-6 “Aegean Hawk”, άλλο ένα ελικόπτερο του ίδιο τύπου που απογειώθηκε από τη βάση του στο Κοτρώνι Μαραθώνος και έσπευσε στην περιοχή, το ελικόπτερο επιφυλακής τύπου Super Puma της 384 ΜΕΔ, που επιχειρεί από τη βάση στη Χίο, ενά από την βάση της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου ΤΕΑΣ μεταφέροντας βατραχανθρώπους, για να έπεφταν αμέσως στην περιοχή αν αυτό απαιτείτο. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης πλωτά του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει δοθεί επισήμως από το ΓΕΑ το ονοματεπώνυμο και ο βαθμός του νεκρού πιλότους μας καθώς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα οι οικείοι του.