Συγκινητική ήταν η συμμετοχή και η προσφορά εκατοντάδων Πειραιωτών, στους άστεγους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, κατά τη διάρκεια δράσης της Ομάδας Εθελοντών "Alex", που πραγματοποιήθηκε χθες σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π.
 
Μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, προσφέρθηκαν σε άστεγους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά σε μια εθελοντική δράση που ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού όπου εθελοντές μοίρασαν φαγητό.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου, σε συμπολίτες μας που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.. 
 
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε:

"Η εθελοντική δράση είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Ομάδας Εθελοντών Alex. Ομολογώ ότι κι εγώ δεν είχα δει από κοντά πως λειτουργούν, πως δραστηριοποιούνται. Με έχουν εντυπωσιάσει.   

Αρχικά απευθύνθηκαν σε εμάς προκειμένου να δοθεί κάποιος χώρος. Αμέσως ανταποκριθήκαμε και παραχωρήσαμε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά. Παρόντες βέβαια ήταν και δικοί μας άνθρωποι.

Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη. Τα παιδιά λειτούργησαν ως εξής: έφερνε ο κόσμος τα πράγματα, γινόταν αμέσως διαλογή, κάποιοι που έχουν μεγάλη ανάγκη και πέρασαν από εδώ είτε τους έδιναν αμέσως τα πράγματα είτε τους όριζαν κάποια συγκεκριμένη ώρα για να έρθουν να πάρουν αυτά που έχουν ανάγκη.

Με έχει εντυπωσιάσει όλη η δράση.  Ελπίζω και το έχουμε συζητήσει  με την Ομάδα Εθελοντών Alex  να κάνουμε κι άλλες συνέργειες μαζί, γιατί η ανάγκη του κόσμου πλέον είναι πολύ μεγάλη και κάθε τέτοια δράση είναι αξιέπαινη και πρέπει να υποστηρίζεται.

Βέβαια, να πούμε πως ό,τι συγκεντρωθεί από είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής, αναλαμβάνει η Ομάδα Εθελοντών Alex, να τα διανείμει στους άστεγους. Αυτό που εμείς θα πάρουμε ως ΚΟ.Δ.Ε.Π. και ως Δήμος είναι τα φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό μας Φαρμακείο και από τους γιατρούς μας θα δοθούν στους ωφελούμενους της ΚΟ.Δ.Ε.Π.".  
 


 
Το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και επικεφαλής του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Όλοι Μαζί", Αντώνης  Καλογερόγιαννης, σημείωσε:

"Η Ομάδα Εθελοντών Alex, μια ομάδα νέων παιδιών που έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο του εθελοντισμού εδώ και αρκετούς μήνες, ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Πειραιά για να τους δώσουμε ένα χώρο για να συλλέξουν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους και άστεγους της πόλης, ειδικά για τους άπορους και άστεγους του λιμανιού.  

Έγινε μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση και από τη δική μας πλευρά, από την πλευρά του Δήμου και της ΚΟ.Δ.Ε.Π., αλλά και από την Ομάδα στο να ενημερωθεί ο κόσμος. Ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζεύτηκαν πολλά ρούχα, πολλά τρόφιμα. Πραγματοποιήθηκε διανομή από τις 19:00 και μετά με ομάδες δρόμου, πλέον με τα πόδια, που συμμετείχαν μέλη της ΚΟ.Δ.Ε.Π. του Δήμου Πειραιά και μέλη της Ομάδας Εθελοντών Alex στο λιμάνι και προσφέραμε ό,τι  μπορέσαμε στις ημέρες που ζούμε. 
 

Θα πρέπει να δείχνουμε αγάπη, αλληλεγγύη, να βοηθάει ο ένας τον άλλο και εύχομαι όσο περνάει ο καιρός  και όσο διαρκεί η κρίση,  αυτές οι δράσεις  να ενταθούν  και να βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο"
 

Το μέλος της Ομάδας Εθελοντισμού Alex, Παναγιώτα Θεολογήτου, ανέφερε:

"Συλλέξαμε τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρούχα για τους άστεγους και  για τις άπορες οικογένειες.  Εδώ, στο Γραφείο Εθελοντισμού ήμασταν περίπου 35 άτομα. Έχουμε ξεκινήσει από τις 11:00, έχουν έρθει πάρα πολλά πράγματα και έχουν διανεμηθεί άλλα τόσα.  Ήρθαν  πολλοί άστεγοι και άπορες οικογένειες με παιδάκια. Δώσαμε γάλατα, καφέ, ζάχαρη, μακαρόνια κ.α.

Μετά τις 19:00 βγήκαμε στο δρόμο και πήγαμε όσους δεν κατάφεραν να έρθουν εδώ με ρούχα, τρόφιμα και μαγειρεμένο φαγητό. Ο κόσμος έφερε πολλά πράγματα αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί εθελοντές που βοήθησαν από το πρωί.

Μάλιστα μια γυναίκα μαγείρεψε και το φαγητό μοιράστηκε στο λιμάνι, στην Αγία Τριάδα και σε κάποια σημεία που ξέρουμε ότι υπάρχουν μονίμως άστεγοι  και δεν μπόρεσαν να έρθουν εδώ".