Όπως τόνισε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην ομιλία του στους παίκτες στο Ρέντη τη Μεγάλη Δευτέρα, θα μείνουν στην ομάδα μονάχα εκείνοι που «ματώνουν» τη φανέλα. Ήδη είχαμε την αποχώρηση των Σεμπά και Οτζίτζα και σταδιακά θα ακολουθήσουν κι άλλες. Από την άλλη, ορισμένοι ποδοσφαιριστές που όλοι αυτό το διάστημα έχουν αποδείξει πώς θέλουν και μπορούν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα, δεν «κουνιούνται» και θα είναι στο ρόστερ και τη νέα σεζόν.

Υπάρχει, όμως, και μια τρίτη κατηγορία ποδοσφαιριστών. Για εκείνους όλα είναι ρευστά ακόμα όσον αφορά στο μέλλον τους και την παρουσία τους στον Θρύλο. Αυτοί βρίσκονται υπό καθεστώς… επανεξέτασης. Δηλαδή τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος από απομένουν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την παραμονή τους ή όχι στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση «τρέχει» το θέμα του νέου προπονητή.

Αυτές οι τέσσερις αναμετρήσεις που απομένουν και η απόδοση που θα έχουν αυτοί που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία, θα αποτελέσουν κριτήριο για την επόμενη ημέρα. Και δεν έχει σημασία να αναφέρουμε ονόματα. Το θέμα είναι ένα…

Ο Πέδρο Μαρτίνς που όλα δείχνουν πώς θα αποτελέσει τον νέο προπονητή του Θρύλο, θα τους περάσει από το «μικροσκόπιό» του. Καλούνται, λοιπόν, να περάσουν από τις… εξετάσεις του επόμενου τεχνικού του Ολυμπιακού, για να αποφασίσει εκείνος εάν θα είναι στο ρόστερ της σεζόν 2018-19 ή όχι. Στο χέρι τους, εάν θέλουν να παραμείνουν, να δείξουν από την πλευρά τους πόσο το θέλουν.