Με διαρκή εγρήγορση και συνεχείς ασκήσεις φαίνεται ότι «απαντά» η ελληνική πλευρά στην ολοένα αυξανόµενη προκλητικότητα της Αγκυρας, σε όλο το µήκος των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων «συνόρων» µεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς είναι σαφές και υπάρχουν και σχετικές «προειδοποιήσεις» -όπως δηµόσιες δηλώσεις από τον Αµερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ για φόβους προκλήσεως ενός σοβαρού επεισοδίου µεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Μεγάλη Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Π. Καµµένος, συνοδευόµενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκ. Στεφανή και τον διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής ∆ιοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣ∆ΕΝ) αντιστράτηγο Ν. Μανωλάκο, επισκέφθηκε την Ικαρία, όπου παρακολούθησε άσκηση εθνοφυλάκων του τοπικού τάγµατος και µετά, µιλώντας προς αυτούς, ανακοίνωσε την εντός των προσεχών ηµερών αποστολή ενισχύσεων σε προσωπικό τόσο στον Εβρο όσο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ηδη, εντός των εποµένων ηµερών, 3.500 προσωπικό θα µεταφερθεί στα νησιά, στη δύναµη της ΑΣ∆ΕΝ, η οποία µετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους, και άλλοι 3.500, µόνιµο και στρατεύσιµο προσωπικό, θα µεταφερθούν στον Εβρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Στη Θράκη, το ∆’ Σώµα Στρατού είναι πανίσχυρο και η γεωγραφική διάταξη είναι τέτοια (παρουσία υδάτινου κωλύµατος, φύση του εδάφους κ.λπ.) που δεν προσφέρεται για τη διενέργεια «τετελεσµένων» από τουρκικής πλευράς, ει µη µόνο στη δηµιουργία και εκµετάλλευση τυχαίων συµβάντων, όπως αυτό της σύλληψης και εν συνεχεία κράτησης των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού, που εξελίχθηκε την 1η Μαρτίου.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας