Επίσημη στον Δήμο Αγ. Δομετίου στην Κύπρο στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955, ημέρας έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα, πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Δήμου Κορυδαλλού με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Μερεντίτη, μετά από πρόσκληση του «αδερφού» Δήμου Αγ. Δομετίου και του Δημοτικού του Συμβουλίου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Διακάτου και Ελευθερία Κωτσίδου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βάϊος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας και η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, Ελένη Λιντζαροπούλου.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο Δήμων, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγ. Δομετίου με την παράσταση «Ματωμένος Γάμος» του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος 22 μέλη της Θεατρικής Ομάδας με επικεφαλής τον σκηνοθέτη. Να σημειωθεί ότι όλες οι δαπάνες μετάβασης και παραμονή τους καλύπτονται από τα ίδια τα μέλη της ομάδας.

Οι Δήμοι Κορυδαλλού και Αγ. Δομετίου έχουν «αδελφοποιηθεί» από το 2000 με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών συνεργασίας και την ανταλλαγή κοινών δράσεων προς όφελος των δύο πόλεων. Το μεγαλύτερο μέρος του Αγ. Δομετίου τελεί υπό τουρκική κατοχή από το 1974.