Με γκολ του Ομάρ Ελαμπντελλαουί στο 8ο λεπτό ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Π.Α.Ο.Κ. στον "Ναό" και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τα 21 αδικοχαμένα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7.

Ο Θρύλος δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα κόντρα στον φιλοξενούμενο και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα κατάφερε να πάρει μία ακόμα νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα. Παράλληλα, έδειξε στον Τζαβέλλα πως οι τσάμπα μαγκιές του δεν πιάνουν στον Πειραιά, ενώ παρά τις προκλήσεις του οι Πειραιώτες δεν έπεσαν στην παγίδα του και στήριξαν τον Ολυμπιακό μόνο με τη φωνή τους και τα χειροκροτήματά τους.

Το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα πλέον είναι στο +27 από τον Π.Α.Ο.Κ., που "πνίγηκε" για πολλοστή φορά στο λιμάνι, το οποίο ως γνωστόν είναι… βαθύ!

 

Ιδανικό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος την αναμέτρηση και πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 5' λεπτό μάλιστα πραγματοποίησε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Ζντιέλαρ. Ο Σέρβος πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και κατέληξε στα χέρια του Βελλίδη. Ο Θρύλος συνέχισε να πιέζει και στο 8ο λεπτό ο Ομάρ Ελαμπντελλαουί "βομβάρδισε" την εστία του Π.Α.Ο.Κ. για το 1-0!

 

Η φάση ξεκίνησε από τον Πάρντο, που βρήκε εξαιρετικά τον Νορβηγό μπακ, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια κέρδισε τις κόντρες και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Βελλίδη. Ο 24χρονος ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες του Θρύλου, με τον κόσμο να τον χειροκροτεί για τη θέληση και το πάθος του.

Μετά το γκολ το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα έδωσε χώρο στον Π.Α.Ο.Κ., προκειμένου να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους Πάρντο, Φορτούνη και Ντουρμάζ. Σε μία από τις "φαρμακερές" αντεπιθέσεις του Θρύλου, ο Σουηδός βρέθηκε στο ύψος της περιοχής του Βελλίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του Π.Α.Ο.Κ. .

 

Προκλήσεις από τον Τζαβέλλα

Φυσικά, από το παιχνίδι δεν έλειψαν οι γνωστές προκλήσεις του Τζαβέλλα, ο οποίος αρχικά προκάλεσε τον Μιλιβόγιεβιτς και εν συνεχεία τους Πάρντο και Ζντιέλαρ! Ο μπακ του Π.Α.Ο.Κ. ήταν εριστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι και προκαλούσε συνεχώς με αντιαθλητικό τρόπο τους παίκτες του Ολυμπιακού. Τα αντιαθλητικά χτυπήματά του μάλιστα ήταν τόσο εξόφθαλμα, που στο 66' αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Πάρντο έκανε "πάρτυ" από δεξιά, με τον Τζαβέλλα να προσπαθεί με χέρια και με πόδια να τον σταματήσει. Στο 55' σε μία από τις γνωστές κούρσες του, ο Κολομβιανός βρήκε εξαιρετικά τον Φορτούνη, αλλά η κεφαλιά του διεθνή μέσου έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Βελλίδη. Στο 70' ο Θρύλος έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Σιδηρόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζντιέλαρ για μαρκάρισμα στον Γκολάσα.

 

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία από Φουστέρ

Μετά το 75’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, γεμίζοντας την περιοχή του Βελλίδη. Στο 83’ μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Φουστέρ. Η φάση ξεκίνησε από την εκπληκτική σέντρα του Ομάρ, ο Φουστέρ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Π.Α.Ο.Κ., όμως, η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Ετσι, παρέμεινε το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τον Θρύλο να παίρνει ένα ακόμα τρίποντο στο φετινό Πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελλαουί, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (80’ Φουστέρ), Ντουρμάζ (73’ Μπουχαλάκης), Παρντό (85’ Σεμπά), Ιντέγιε.

Π.Α.Ο.Κ. (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Τζιόλης (81΄ Σάμπο), Τσίμιροτ, Μπερμπάτοφ, Πέλκας (69’ Σκόνδρας), Μακ, Αθανασιάδης (63’ Γκολάσα).

 

Το κορεό για τα 21 θύματα της ΘΥΡΑΣ 7

Κορεό για τα 21 θύματα (pics)

Τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7 τίμησαν και σήμερα οι Πειραιωτες. Μετά το χθεσινό μνημόσυνο, στο πέταλο της ΘΥΡΑΣ 7 υπήρξε ένα κορεό με μαύρα, κόκκινα και άσπρα χαρτόνια το "8-2-81", αλλά και ένα μεγάλο πανό με τις προσωπογραφίες και των 21 ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή.

Μία ιδιαίτερη χορογραφία στη μνήμη των 21 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους πριν από 35 χρόνια, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης για νέους και παλιούς.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως δεν ξεχνάει ποτέ τα θύματα της μεγαλύτερης τραγωδίας του ελληνικού αθλητισμού. Και το έδειξαν για άλλη μία φορά σήμερα.

 

 

Κατάθεση στεφάνου και από τον Π.Α.Ο.Κ.

Σπουδαία αντίδραση των ΓΑΥΡΩΝ (pics)

Σε μία ωραία κίνηση προχώρησαν οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ., πριν την έναρξη του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Συγκεκριμένα, κατευθύνθηκαν προς τη ΘΥΡΑ 7, καταθέτοντας στεφάνι και λουλούδια στο μνημείο που υπάρχει σε αυτόν τον χώρο, τιμώντας έτσι τη μνήμη των 21 θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7, το 1981.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε αυτή την κίνηση, δείχνοντας τι πρέπει να γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Άλλωστε, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε χρώμα, είτε είναι κόκκινο, είτε πράσινο, είτε κίτρινο, είτε μπλε, είτε μαύρο.

Όλα αυτά, βέβαια, σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει στον αγώνα του πρώτου γύρου, στην Τούμπα. Θυμίζουμε, ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει σε μία σπουδαία κίνηση, μιας και κατέθεσε στεφάνι και λουλούδια στη Θύρα 4, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη το 1999, και εκείνη την ώρα ορισμένοι ανεγκέφαλοι, έφτυναν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτά για να ξέρουμε τι γίνεται...