Με λαμπρότητα και σε κλίμα πατριωτικό γιορτάστηκε και φέτος στην Ύδρα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. 

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, και επιμνημόσυνη δέηση, για να ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο του προαυλίου χώρου από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Καραμήτσο ως εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον Λιμενάρχη Ύδρας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ Γεώργιο Μανδαλάκη, την Σημαιοφόρο Λ.Σ. Βενετία Μαμουλή εκ μέρους της ΑΕΝ, τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Υπαστυνόμο Β' Δημήτρη Γιαννακάκο και τον εκπρόσωπο του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Ιωάννη Βούλγαρη.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των Ενδόξων νεκρών.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Βασιλική Γκιώνη, Απόφοιτη του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, ενώ ακούστηκαν εθνικά ποιήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων καθώς και επίκαιρα τραγούδια από τη χορωδία Γυμνασίου-Λυκείου υπό της Διευθύντριας Λυκείου Μαρίας Μαρσέλου. Τελετάρχης του εορτασμού ήταν και φέτος ο Δημήτρης Δάβης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην παραλία η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Ακολούθως το χορευτικό τμήμα του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου παρουσίασε στον ίδιο χώρο παραδοσιακούς χορούς.

Στη συνέχεια έγινε δεξίωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης έκανε χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ουσιαστική σημασία της επετείου και την αξία της για παραδειγματισμό.

 

Πηγή: fonitisydras.com