Με το βλέμμα στραμμένο στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής της Βάρνας που γίνεται σήμερα για την Τουρκία με τη συμμετοχή των Γιούνγκερ, Τουσκ, Ερντογάν και Μπορίσοφ ως προεδρεύoντα της Ε.Ε., ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει εκ νέου το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, αλλά και στην ΑΟΖ της Κύπρου. «Η Τουρκία οφείλει να καταλάβει ότι εάν θέλει να έχει μια καλή και αμοιβαίως επωφελή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με τους γείτονές της, πρέπει να σέβεται όχι μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά και τις σχέσεις καλής γειτονίας» δήλωσε. «Και αυτό δεν το έχουμε δει να συμβαίνει» συνέχισε.

«Ελπίζω ότι η Σύνοδος Κορυφής στη Βάρνα θα είναι μια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση». Η αρχή πρέπει να γίνει με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας εδώ και 20 ημέρες, όπως επισήμανε.

Συνάντηση χωρίς κάμερες με τους γονείς των δύο στρατιωτικών είχε στην Ορεστιάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό τα παιδιά τους στην Ελλάδα και στα σπίτια τους. «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους και όλες ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δυο αξιωματικοί μας το συντομότερο πίσω στην πατρίδα» δήλωσε. Η άποψη του εξαρχής ήταν ότι έπρεπε να ζητηθεί διεθνής παρέμβαση για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και όχι να υπάρχουν οι παλινωδίες της κυβέρνησης που μια έλεγε ότι είναι διμερές θέμα και από την άλλη ότι πρέπει να υπάρξουν διεθνείς πιέσεις στην Τουρκία ενόψει και της ενταξιακής της πορείας. Με παρέμβαση Μητσοτάκη ξεκάθαρη θέση υπέρ της απελευθέρωσής τους πήρε και το ΕΛΚ.

«Αυλαία» Προανακριτικής;

Μετά την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική Επιτροπή και την άρνηση των πολιτικών που παραπέμφθηκαν για το σκάνδαλο Novartis να πάνε να καταθέσουν χωρίς να κληθούν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες, στην ουσία οδεύει προς το τέλος των εργασιών της. Στη σημερινή συνεδρίαση θα διαβαστούν οι επιστολές των πολιτικών. Στη συνέχεια το πιο πιθανό είναι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αρχίσουν να γράφουν το πόρισμά τους για να επιστραφεί η δικογραφία στη δικαιοσύνη. «Άνθρακας απεδείχθη ο... θησαυρός για την κυβέρνηση που μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» έλεγαν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές της ΝΔ. «Η κυβέρνηση πήγε να στήσει μια σκευωρία με στόχο την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων της αλλά τελικά λειτούργησε ως μπούμερανγκ».

«Ημέτεροι»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ για κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Η Νέα Δημοκρατία, διά του αρμοδίου τομεάρχη της Γ. Γεωργαντά, απάντησε με στοιχεία στην κα Όλγα Γεροβασίλη, η οποία με ωμά ψέματα αποπειράθηκε να διαψεύσει αυτό που είναι πλέον γνωστό σε όλους: την άλωση του κράτους από συγγενείς και φίλους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κόμματος. Έκανε αναφορά σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», το οποίο όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της ΝΔ, αλλά αποκαλύπτει επιπλέον ότι τα 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται από το κράτος.

«Έτσι προφανώς εννοεί η κυβέρνηση την τάχα "αποκοματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης"» τόνισε η ΝΔ. «Καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και στήνοντας στο Δημόσιο ένα ξέφρενο πάρτυ συγγενών και φίλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι».

Το πάρτυ με τους «ημέτερους» η Πειραιώς αναμένεται να το κρατήσει στην επικαιρότητα. Ο στόχος είναι να καταδείξει όχι μόνο την άλωση του κράτους από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και να επιφέρει πλήγμα στο αριστερό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ «που υποτίθεται ότι ήρθε στην εξουσία για τους πολλούς και φροντίζει μόνο τους ημέτερους» όπως τονίζουν κομματικές πηγές στα «Παραπολιτικά». 

Πηγή: parapolitika.gr