Την διπλή Εορτή της 25ης Μαρτίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, τίμησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στην αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Δημοτικού Σχολείου και την Πέμπτη 22 Μαρτίου η γιορτή του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, εκπροσωπώντας την Πέμπτη (22/03) τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αφού μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους τις ευχές και τις Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, συνεχάρη εγκάρδια τα παιδιά για το πρόγραμμα που παρουσίασαν και ευχαρίστησε τους γονείς τους για την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο εκπαιδευτικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στην έννοια της ελευθερίας γενικότερα, αλλά και στην ελευθερία που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, υπογράμμισε την συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου και μίλησε για την αξία της φράσης «ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα σου» επισημαίνοντας με έμφαση πως με τον τρόπο αυτό ξαναχαρίστηκε από τον Θεό η ελευθερία στον άνθρωπο.

Απευθυνόμενος προς όλους, σημείωσε πως «δεν θα αναφερθώ στην έννοια του ηρωισμού, γιατί τα παιδιά μας απέδειξαν ότι διαθέτουν ψυχή ανδρεία» και χρησιμοποιώντας φράσεις ηρώων του 1821, εξέφρασε την βεβαιότητα πως, εάν χρειαστεί, τα παιδιά μας θα υπερασπιστούν και πάλι με γενναιότητα την Πατρίδα μας. «Εύχομαι στις φλέβες τους, να ρέει πάντα αίμα ηρωικό», κατέληξε. Απένεμε τιμητική διάκριση στην συγγραφέα κ.Σταυρούλα Ζώρζου σε βιβλίο της οποίας στηρίχθηκε η όλη εκδήλωση.

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα και συνεχάρη με θερμά λόγια τους Εκπαιδευτικούς για το έργο που επιτελούν στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας.