«Εφόσον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχουν κοινή στάση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές» ξεκαθάρισε οκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως, «αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές».

«Η χώρα έχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Δεν έχει όποτε την βολεύει κυβερνήτη ΣΥΡΙΖΑ και όποτε την ξεβολεύει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Είναι μια και ενιαία η κυβέρνηση», είπε.

Αφορμή υπήρξε η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη ότι το κόμμα του «δεν δέχεται πουθενά τον όρο Μακεδονία, ούτε γεωγραφικά ούτε σε σύνθετη ονομασία», και ότι αν έρθει στη Βουλή κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσουν. Εκτίμησε μάλιστα ότι με κάτι τέτοιο δεν πέφτει η κυβέρνηση

Για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στην Βουλή ο κ. Χρηστίδης, σημείωσε, «θέλουμε πάταξη του αλυτρωτισμού, αλλαγές στο Σύνταγμα, όχι παραχάραξη στην ιστορία, ενιαία θέση και όχι σαλαμοποίηση της. Όταν έρθει στην Βουλή, εκεί θα τοποθετηθούμε, όταν πάρουμε πρόταση από την κυβέρνηση ενιαία».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας, «είστε ψεύτες και αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες δεν το ξεχνάνε. Είπατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και τα υπογράφετε δυο – δυο. Τους λέγατε ότι θα τους δώσετε πίσω όλα τα λεφτά και τους τα παίρνετε όλα πίσω.