Το λιμάνι του Πειραιά ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα από τα σύμβολα της πόλης. Μιας πόλης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θαλάσσια οικονομία, τη νησιωτικότητα και την προσφυγιά.
Χιλιάδες άνθρωποι αποβιβάστηκαν σε αυτόν τον προβλήτα και ξεκίνησαν μία καινούργια ζωή. Χιλιάδες άνθρωποι επιβιβάζονται από εδώ κάθε καλοκαίρι για τη θερινή τους εξόρμηση στις ομορφιές της χώρας μας. Το κοινό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τον Πειραιά για να αποβιβαστούν ή να αποβιβαστούν σε κάποιο από τα πλοία του είναι πως αποτέλεσε για όλους μια καινούργια αρχή, μια αφετηρία για μικρά ή μεγάλα ταξίδια.
Περπατώντας όμως μια καθημερινή ημέρα του Μαρτίου θα δεις ένα άλλο λιμάνι.
Θα αντικρίσεις ανθρώπους να ψαρεύουν γυρεύοντας μια μικρή δόση χαλάρωσης και ηρεμίας μέσα στον αστικό ιστό.
Θα δεις φορτηγά να περιμένουν εκεί στο σημείο που συνδέεται η γη με τη θάλασσα, έτοιμα να μπουν σε κάθε πλοίο της γραμμής που φτάνει και να το βοηθήσουν στο φόρτωμα ή στο ξεφόρτωμα του.
Θα συναντήσεις ανθρώπους της περιοχής να περπατάνε παρέα με τα κατοικίδια τους, καλυτέρους τους φίλους ή και άλλους να τρέχουν κατά μήκους μίας διαδρομής που είναι δίπλα από τη θάλασσα προκείμενου να αθληθούν έχοντας δίπλα κάτι πιο.. μπλε.
Μα πάνω από όλα θα αντικρίσεις όλα τα καράβια που συνδέουν ακτοπλοϊκά την ακριτική Ελλάδα με την ενδοχώρα να ετοιμάζονται για ακόμα ένα ταξίδι, αλλά και σημαντικά κτίρια της πόλης που βρίσκονται περιμετρικά του λιμανιού όπως οι εκκλησίες, οι αποθήκες, ο ηλεκτρικός ή ακόμα και ο πύργος του Πειραιά που αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της πόλης. Θα δεις τις πρώτες ή τις τελευταίες εικόνες ενός ταξιδιού…