Φωτιά άναψε στο πολιτικό σκηνικό η αποχώρηση της ΝΔ από την Προανακριτική Επιτροπή για την Novartis κατά 10 πολιτικών προσώπων μαζί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και άφησαν τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μόνους -αποχώρησε ακόμη και η Χρυσή Αυγή - να «λύσουν» τα διαδικαστικά ζητήματα για το αν η δικογραφία πρέπει να μείνει στη Βουλή ή να επιστρέψει στην Δικαιοσύνη που είναι και το πλέον πιθανό. Το αντιπολιτευτικό μέτωπο είναι σκληρό και για πρώτη φορά ενιαίο, δεδομένου ότι στις ψηφοφορίες είχαν ακολουθήσει διαφορετικές τακτικές.

Η Πειραιώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σε αποδρομή. Τα βρήκαν για μια φορά ακόμη οι δύο κυβερνητικοί εταίροι διότι είναι σφιχταγκαλιασμένοι με την καρέκλα τους, όπως τονίζει η Πειραιώς. «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. «Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν».

Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί συνεδρίαση Τομεαρχών στη 1 μετά το μεσημέρι για να δώσει εντολή μάχης κατά της κυβέρνησης. Οι χειρισμοί της στα εθνικά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του. Ο ίδιος κατά την επίσκεψη του στο Κατάρ ζήτησε από τον Εμίρη Αλ Θάνι να παρέμβει στην Τουρκία με την οποία διατηρεί στενές σχέσεις η Ντόχα, για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταγγείλει διαφορετικές γραμμές Καμμένου-Τσίπρα-Κοτζιά για τον πολιτικό χειρισμό των στρατιωτικών αλλά και για το Σκοπιανό.

Η «συμμορία»
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατήγγειλε τον αν.υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ότι μέσω εταιρείας φύλαξης, οργάνωσε αντί 8 εκ. ευρώ, την αφαίρεση αρχείων από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου, να τον ενοχοποιήσει για 23 «δήθεν παράνομες προσλήψεις», όταν ήταν υπουργός Yγείας. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προσκόμισε όλα τα σχετικά έγγραφα, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στην εισαγγελέα διαφθοράς βρίσκεται το φλασάκι στο οποίο εμφανίζεται το πρωτόκολλο της γραμματείας του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ με ημερομηνία 16.11.2013 όπου αναφέρονται ονομαστικά οι προσλήψεις οι οποίες έγιναν με απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και στις οποίες ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή όπως υποστήριξε. Εκανε λόγο για «εγκληματική συμμορία» υπό τον αναπληρωτή υπουργό Yγείας Παύλο Πολάκη και κάλεσε την εισαγγελέα διαφθοράς και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης να πράξουν το καθήκον τους, όπως είπε.

Εξώδικο
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απέστειλε χθες εξώδικο στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του ονόματός του μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο χαρακτηρίζει ο ίδιος «ψευδές και συκοφαντικό» προς το πρόσωπό του. Παρουσίαζε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι «λάμβανε εντολές» από τον κ. Φρουζή της Novartis για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας, ενώ με σειρά αποφάσεών του μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη και έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που αναφέρονται στο δημοσιευμένο έγγραφο από τη «Δημοκρατία». Με το εξώδικό του ο Άδωνις Γεωργιάδης επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του έναντι του δημοσιεύματος.