Αιχμές κατά των κυβερνητικών εταίρων Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου αφήνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Θεωρεί ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει διάσταση στο Σκοπιανό, ένα μείζον εθνικό θέμα το οποίο χειρίζονται σήμερα μόνοι Τσίπρας - Κοτζιάς, συνεχίζουν να συγκυβερνούν γιατί ο σκοπός τους είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση της κυβερνητικής θητείας. Για αυτό και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στη σημερινή συνάντησή τους στο Μαξίμου και πάλι «θα τα βρουν», μέχρι να έρθει η ώρα της αλήθειας που θα είναι η ψηφοφορία για τη συμφωνία που τυχόν φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό. Τότε οι μάσκες θα πέσουν, όπως επισημαίνουν πηγές της ΝΔ. Οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούν από τη μία να καταψηφίζουν τη συμφωνία και από την άλλη να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Διάσταση μεταξύ των δύο εταίρων η ΝΔ επισημαίνει ότι υπάρχει και στον πολιτικό χειρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Ο Καμμένος τους χαρακτηρίζει «ομήρους», δηλαδή, χρησιμοποιεί έναν όρο που ενέχει την υπόνοια των ανταλλαγμάτων. Ο Κουβέλης χαρακτήρισε «υπερτροφικό» τον λόγο του. Τσίπρας - Κοτζιάς συνεχίζουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να έχει μια ενιαία στάση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Σε μια συμβολική κίνηση την Κυριακη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στην Ορεστιάδα, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Η Πειραιώς σε κάθε περίπτωση βλέπει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. «Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός που υπάρχει γύρω από αυτή την κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την παραμονή στην εξουσία» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη (ΣΚΑΪ).

«Ξεχνούν κάθε διαφορά και μένουν μαζί αγκαλιασμένοι εκεί» συνέχισε. «Ο κ. Καμμένος θυμώνει και ξεθυμώνει μπροστά στην προφανή ανάγκη του να έχει ασυλία, μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα».

Ο Ιβάν και το πιστόλι
Θέμα τριβής για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους αποτελεί και ο Ιβάν Σαββίδης, προσωπικός φίλος -και όχι μόνο- του Πάνου Καμμένου και εκλεκτός του Μαξίμου μέχρι που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο. Η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως «μετρ της διαπλοκής», ότι επιχειρεί μέσα από την επιρροή σε ΜΜΕ και ποδοσφαιρικές ομάδες να παραμείνει στην εξουσία. Απόδειξη ήταν και η πρόσκληση Σαββίδη - Μελισσανίδη στο Μαξίμου που αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά». Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αδειάσει τώρα τον ολιγάρχη μετά την εισβολή στο γήπεδο. Ο υπουργός Άμυνας όμως απέφυγε να κάνει δήλωση.

Αύξηση στον μισθό των νέων
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει σταθερά την παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος. Την κατηγορηματική δέσμευση για την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους νέους έως 25 ετών και την ένταξή τους στον ενιαίο κατώτατο μισθό που είναι σήμερα στα 586 ευρώ ανέλαβε μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η διάκριση σε κατώτατο και υπο-κατώτατο μισθό ουσιαστικά δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. «Με την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ, κανένας εργαζόμενος δεν θα αμείβεται μετά τις εκλογές με μισθό χαμηλότερο από τον ισχύοντα κατώτατο μισθό που είναι σήμερα 586 ευρώ» τόνισε.

Ταυτόχρονα ανήγγειλε την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επισήμανε ότι τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μειώνουν το αφορολόγητο όριο για όλους κατά 3.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού τόνισε τη σημασία του θεσμού της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία, δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αυξήσει, σε κάθε περίπτωση, το αφορολόγητο όριο κατά 1000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί.