Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται την Τρίτη. Αυξημένες αναμένεται να διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19, στα κεντρικά, δυτικά και νότια από 6 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς μέτριους με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα βόρεια πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ.

Νεφώσεις στην Αττική με νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Ίδιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.