Το µέγεθος και ο παγκόσµιος αντίκτυπος της ελληνικής ναυτιλιακής βιοµηχανίας είναι ένα τεράστιο επίτευγµα, για το οποίο ο ελληνικός λαός είναι δικαιολογηµένα υπερήφανος, ανέφερε από το βήµα διεθνούς ναυτιλιακού συνεδρίου ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Απευθυνόµενος στη ναυτιλιακή κοινότητα, επισήµανε πως «το έργο της βοηθάει να µείνει η παγκόσµια οικονοµία ανοιχτή, δυναµική και ελεύθερη, ακριβώς όπως η δύναµη και η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού και του ελληνικού κράτους να συµβάλλουν στην ειρήνη και την ευηµερία της γειτονιάς τους».

Μάλιστα, ο κ. Πάιατ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειµένες να ενισχύσουν τη συνεργασία τους µε την Ελλάδα τους προσεχείς µήνες. Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε, «το πλαίσιο περιλαµβάνει τη συνεχή συνεργασία µεταξύ των δύο κυβερνήσεών µας, όπως είδαµε σε δεκάδες διµερείς σχέσεις τους τελευταίους µήνες, συµπεριλαµβανοµένου του επιτυχηµένου ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ το περασµένο φθινόπωρο και των πρόσφατων επισκέψεων υψηλού επιπέδου αντιπροσωπιών του Κογκρέσου εδώ, στην Ελλάδα»