Η Ανδρος φαίνεται ότι δεν είναι για την Ελένη Μενεγάκη μόνο το νησί που ταυτίστηκε με τον έρωτά της και το μέρος που την έκανε να ξεφύγει από τα στάνταρ της. Εξελίσσεται σε έναν τόπο όπου η σιδηρά κυρία της ελληνικής τηλεόρασης ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα της επιχειρηματικά βήματα, με τη μίσθωση της αγαπημένης της παραλίας στα Αχλα, όπου θα λειτουργήσει καντίνα-beach bar. Στο όμορφο νησί των Κυκλάδων η Ελένη γνώρισε τον Ματέο, που διατηρεί εκεί το οικογενειακό του ξενοδοχείο. Εκεί ερωτεύτηκαν, έμειναν μαζί και έφτιαξαν το σπίτι τους, ακριβώς όπως το είχαν ονειρευτεί. Εκεί ήταν και το μέρος που επέλεξαν να βαφτίσουν την κόρη τους, γεγονός πολύ σημαντικό και για τους δύο. Η ίδια περνά αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο της εκεί.

Το προηγούμενο καλοκαίρι μάλιστα η Ελένη Μενεγάκη παρουσίασε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στη Χώρα του νησιού και η επαφή της με τους κατοίκους έδειξε τη γενικότερη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί τους. Οπότε η απόφασή της να επενδύσει στην Ανδρο ήρθε ως μια λογική συνέχεια για την όμορφη παρουσιάστρια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η ιδέα να κάνει κάτι δικό της στο νησί μπήκε στο μυαλό της Ελένης Μενεγάκη, όπως αναφέρουν δικοί της άνθρωποι, αρκετό καιρό πριν. Μάλιστα, πολλές φορές είχε εκφράσει και στην εκπομπή της αυτή την επιθυμία και έπειτα από αρκετές συζητήσεις με τον σύζυγό της τόλμησε να κάνει το επόμενο βήμα. 

Οι κινήσεις της ήταν αρκετά προσεκτικές. Προχώρησε σε έρευνα, έψαξε τις λεπτομέρειες, μίλησε με ανθρώπους του νησιού, αλλά και με ανθρώπους από τον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης. Και μετά -με τον Ματέο πάντα στο πλευρό της- έλυσε τα νομικά ζητήματα, αφού ήταν προϋπόθεση το να κινηθεί απόλυτα με το γράμμα του νόμου. Ετσι, στις 20 Ιουλίου 2017 υπέγραψε με τον δήμαρχο Ανδρου, Θεοδόση Σουσούδη, συμφωνητικό μίσθωσης της παραλίας της Αχλας με εγγυητή τον Ματθαίο Παντζόπουλο, με τον οποίο η γνωστή παρουσιάστρια πήρε άδεια για τα επόμενα τρία χρόνια και συγκεκριμένα έως τον Δεκέμβριο του 2019, ώστε να κατοχυρώσει τμήμα της παραλίας και να τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες και να λειτουργήσει καντίνα.

Ήδη από το 2015 η Ελένη Μενεγάκη είχε προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας Sikinos Τουριστική Εκµετάλλευση Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, µε έδρα την Κηφισιά και µε δυνατότητα εκµετάλλευσης πάσης φύσεως τουριστικών καταλυµάτων και εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδοµής. Η εν λόγω εταιρεία έχει µοναδική διαχειρίστρια τη γνωστή παρουσιάστρια, η οποία κατέβαλε 150.000 ευρώ για τη δηµιουργία της, µε τη διάρκεια ζωής της να έχει οριστεί στα 20 έτη, και µε αυτή τη µορφή υπέγραψε τη σχετική συµφωνία.

Πιο αναλυτικά, το beach bar της Ελένης Μενεγάκη θα βρίσκεται… πάνω στο κύµα, σε µία από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού, και θα καλύπτει χώρο 60 τετραγωνικών, µέσα στα οποία επιτρέπεται να έχει έξι σετ οµπρελών -στο σετ συµπεριλαµβάνεται µια οµπρέλα, ένα τραπεζάκι και δύο ξαπλώστρες- καθώς και µια καντίνατροχόσπιτο έως 10 τ.µ. Οσον αφορά τα οικονοµικά, η παρουσιάστρια οφείλει να καταβάλλει 800 ευρώ τον χρόνο ή συνολικά 2.486 ευρώ την τριετία για τις οµπρέλες και τις ξαπλώστρες και 1.800 ευρώ ετησίως ή 5.594 ευρώ ως ποσό τριετίας για την καντίνα. ∆εδοµένου ότι η εταιρεία της Ελένης Μενεγάκη αφορά ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, το σίγουρο είναι ότι η επιτυχηµένη παρουσιάστρια αναµένεται να προχωρήσει και σε άλλες τουριστικές επενδύσεις, εφόσον το συγκεκριµένο βήµα της στεφθεί από επιτυχία.

Επιδότηση και για τον Ματέο
 

Σε επέκταση των επιχειρηµατικών του δραστηριοτήτων προχωρά και ο σύντροφος της Ελένης Μενεγάκη, Ματέο Παντζόπουλος. Ο γνωστός επιχειρηµατίας φαίνεται ότι επεκτείνει την τουριστική του µονάδα στην Ανδρο.

∆εν είναι τυχαίο ότι προ ηµερών το υπουργείο Οικονοµίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης τουριστικών µικροµεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισµό τους και την ποιοτική αναβάθµισή τους, ενέταξε στους δικαιούχους του ΕΣΠΑ 20142020 και το όνοµά του για επιδότηση περί τα 73.000 ευρώ. Τα χρήµατα αυτά αναµένεται να είναι βοηθητικά για την υπάρχουσα ξενοδοχειακή µονάδα του Ματέο, αλλά πιθανότατα θα χρησιµοποιηθούν και για κάποιες νέες κινήσεις που ετοιµάζει.