Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο που θα επεκταθούν και στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το ξημέρωμα όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί έως και το πρωί σε όλη τη χώρα, σταδιακά όμως θα περιοριστεί στις ανατολικότερες περιοχές, και θα δώσει χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 21, και στην Κρήτη από 17 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγεμα στα δυτικά θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές ενώ πιθανότητα για καταιγίδα υπάρχει το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 19 βαθμούς.

Ανάλογος καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς.