Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για σχέσεις με ολιγάρχες, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, ολοκληρώνοντας το τετραήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ. «Η κυβέρνηση χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών που είναι χειρότερη από την προηγούμενη και τους ενθαρρύνει να αγοράσουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ανταλλάσσουν χάρες μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία. Αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε, ενώ οι εικόνες με τον Ιβάν Σαββίδη να οπλοφορεί και να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο συνεχίζουν να βρίσκονται στη διεθνή επικαιρότητα.

Πρόωρες κάλπες
Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι πολλοί θέλουν εκλογές στην Ελλάδα και εκτός από το ορόσημο του Αυγούστου που είναι το τέλος του τρίτου προγράμματος, υπάρχει και ο Ιανουάριος του 2019, οπότε θα πρέπει να εφαρμοστούν οι περικοπές συντάξεων που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε πρόωρες κάλπες. «Υπάρχει μία διακριτή πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο μισό του 2018, με τον κ. Τσίπρα να μην είναι ίσως ο πολιτικός που θα υποφέρει το κόστος των περικοπών τις οποίες ο ίδιος στην πραγματικότητα νομοθέτησε» δήλωσε.

«Αυτό που θέλω να καταδείξω στους θεατές σας είναι πως είμαστε σε μία περίεργη κατάσταση» συνέχισε. Χαρακτήρισε τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και το 2020 που πάνε πέρα από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, «πόνο μη αναγκαίο» που έχει επιβληθεί στην ελληνική οικονομία. «Πέντε δισ. ευρώ επιπλέον λιτότητα, μέρος του τιμήματος που έπρεπε να πληρώσουμε για την διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα» τόνισε.

Επαναδιαπραγμάτευση
Εφόσον είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, δεσμεύτηκε να προτάξει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με μείωση των φόρων και των δημόσιων δαπανών. Για να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός χρειάζεται μία κυβέρνηση που είναι πλήρως αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις, όπως τόνισε. Ένα σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό καθεστώς, λιγότερους κανόνες, για τις διεθνείς επενδυτές, ρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη. «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3% για τα επόμενα 5 χρόνια» δήλωσε.

«Πιστεύω ότι αυτά είναι πολύ υψηλά, μπορούμε να τα επαναδιαπραγματευθούμε. Μόνο, όμως, αν επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας. Έτσι αρχικά θα εστιάσω σε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα ‘αγοράσει’ την απαραίτητη αξιοπιστία που θέλει η Ελλάδα και μετά θα έχω αυτή τη συζήτηση με τους πιστωτές για να μειώσουμε λίγο το πρωτογενές πλεόνασμα. Όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την ανάσα.»

Καμμένος ή Κουβέλης;
Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος συνώνυμος του 'εξαφανισμένος' που αποκαλεί 'ομήρους' τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί 'υπερτροφικό' τον λόγο του προϊσταμένου του;» αναρωτήθηκε. Ρώτησε «ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες»;

Για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και το σχετικό βίντεο που έπαιξαν μετά από ενάμισι χρόνο τα τουρκικά ΜΜΕ η ΝΔ παίρνει ξεκάθαρη θέση, παραπέμποντας την υπόθεσή τους στην Δικαιοσύνη, διότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του Πολιτεύματος.

Αποχώρηση;
Η ΝΔ αντιδρά σφόδρα στον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής στην οποία έχουν παραπεμφθεί 10 πολιτικοί για το σκάνδαλο της Novartis. Η κ. Σπυράκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να αποχωρήσει. Ήδη το έκανε το ΚΚΕ.

«Με τη συμπεριφορά που έχει η κυβερνητική πλειοψηφία, φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα» δήλωσε. «Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» τόνισε.