Καλός θα είναι καιρός την Παρασεκυή σε όλη τη χώρα με την ορατότητα (αργά το βράδυ) να είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα αναμένεται σταδιακή μεταφορά σκόνης από την Αφρική, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19, στα κεντρικά, δυτικά και νότια από 8 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στα βόρεια πελάγη σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Καλός ο καιρός στην Αττική με ανέμους δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη από 8 έως 17 βαθμούς.