Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν καθόλου καλό απέναντι στην Μπαρτσελόνα κάτι άλλωστε που καταμαρτυρά και το τελικό 90-63. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν ζημιά στο 3ο δεκάλεπτο (14-23 επιμέρους) όπου η ομάδα του Πέσιτς έτρεξε ένα 17-0 σερί και έφυγε μπροστά με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Στο 18-8 πλέον στην βαθμολογία και το σερί των 5 νικών και των 8 εντός έδρας έλαβε τέλος. Κακή βραδιά αλλά ο κόσμος χειροκρότησε θερμά την ομάδα και τον κόσμο, στήριξε σε ένα δύσκολο βράδυ και έδειξε την πίστη του.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η άμυνα… Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός στην άμυνά του στο 3ο δεκάλεπτο, δέχθηκε 17-0 σερί, χάλασε το μυαλό του και στην επίθεση και αναπόφευκτα… όταν χάνει, χάνει καλά.

MVP: Ο Άντε Τόμιτς με 26 μονάδες στο ranking ήταν ο πολυτιμότερος του ματς με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Πολύ καλό παιχνίδι ο Μόερμαν (24 ranking) με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 25-50 ήταν το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Όλη η ομάδα…

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο ματς παίζοντας με τον Πρίντεζη μέσα στη ρακέτα και τον Σπανούλη να κτυπάει τον Κόπονεν στο «ένας με έναν». Στην άμυνα, μετά την αλλαγή έβγαινε ο Μιλουτίνοφ πάνω στον Ερτέλ και ο Παπαπέτρου κάλυπτε τον Τόμιτς. Ήταν καλά τα «ματσαρίσματα» αυτά και μάλιστα ο Γάλλος γκαρντ οδηγήθηκε και σε λάθος. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή με 10-8 και 12-10 με τους δύο αρχηγούς ωστόσο η Μπαρτσελόνα με σουτ από μέση απόσταση και ιδίως τον Μόερμαν να απειλεί,  έτρεξε ένα 8-0 σερί για το 12-18. Λάθος και του Μάντζαρη που στο «μις ματς» με τον Τόμιτς δεν έκανε γρήγορα το φάουλ αλλά δέχτηκε… καλάθι και φάουλ. Έγινε αλλαγή μετά από αυτό ενώ νωρίς μπήκε και ο Τόμπσον. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μία πρώτη αντίδραση με τον Μιλουτίνοφ και τρίποντο του Σπανούλη, ωστόσο ο Τόμιτς πίσω με σουτ από τα 4 μέτρα αλλά και παίζοντας με πλάτη τον Μιλουτίνοφ δεν είχε πρόβλημα για το 17-22 του 1ου δεκαλέπτου.

Ο Πέσιτς πήγε στους ψηλούς με Οριόλα και Μόερμαν και ο Σφαιρόπουλος, ευέλικτα κι αυτός με τους Τιλί και Μακλίν ενώ στη συνέχεια, πήγε σε σχήμα με τρία γκαρντ (0/3 προσπάθειες ο Τόμπσον) με Μπράουν, Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς. Μετά από γεμάτα τρία λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του καλάθι (23-24) με τον Μακλίν καθώς είχε μειώσει με βολές, ωστόσο πίσω δέχτηκε δύο τρίποντα από Ναβάρο και Ρίμπας αλλά και καλάθι του Οριόλα για το επιμέρους 2-8 και το 25-32. Ο Στρέλνιεκς, που αμυντικά δεν ήταν καλός, «απάντησε» με τρίποντο ενώ Μπράουν με ντράιβ και Μακλίν με φόλοου μείωσαν και πάλι στον πόντο για το 33-34. Ο Σπανούλης έκανε πράματα και θάματα μπροστά αλλά δεν του βγήκαν κάποια στη τελική ενέργεια (όπως να μπει και να βγει η μπάλα) αλλά πίσω συνέχιζε να υπάρχει θέμα: Ο Τόμιτς δεν είχε πρόβλημα κάτω από το καλάθι ενώ ο Κόπονεν διάβαζε σωστά την άμυνα πάνω του και σούταρε από μέση απόσταση (34-38). Το 2ο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να κάνουν το 38-40 (21-18 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο 3ο δεκάλεπτο με τρίποντο του Παπαπέτρου για το 41-40 ωστόσο στη συνέχεια επέτρεψε και πάλι ένα 8-0 σερί στην Μπαρτσελόνα για το 41-48, με τον Ερτέλ να εκθέτει τον Μάντζαρη. Το τάιμ άουτ δεν ηρέμησε τους «ερυθρόλευκους». Ίσα ίσα που χάλασαν και πάλι το μυαλό τους μπροστά (3/20 τρίποντα), δεν είχαν συνεργασίες, καλή κυκλοφορία αλλά ότι έβγαινε εκείνη τη στιγμή έκαναν και πίσω στο ανοικτό γήπεδο η Μπαρτσελόνα αύξησε σε 17-0 το σερί της με τους Ερτέλ και Κόπονεν για το… 41-57 στο 26΄. Μετά το δεύτερο τάιμ άουτ οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα και με τους Πρίντεζη και Μακλίν έκαναν ένα σερί 6-0 για το 47-57 ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζης από τα 8 μέτρα μείωσε σε 50-59. Έκανε λάθη όμως… Ο Μακλίν μετά από ριμπάουντ δεν έδωσε γρήγορη πάσα για να τρέξουν (φώναζε όλος ο πάγκος), στην άμυνα δεν ακολούθησε γρήγορα (περπάταγε) και ο Σπανούλης δεν έκανε φάουλ με τον Μόερμαν μπροστά του. 1 φάουλ είχε δώσει ο Ολυμπιακός μόλις. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με 52-63 με φόλοου κάρφωμα του Μακλίν.  

Δεν έγινε καλύτερη η κατάσταση στο 4ο δεκάλεπτο. Ναβάρο και Μόερμαν με τρίποντα αύξησαν σε 52-69 με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πρόβλημα στο ριμπάουντ (31-37). Η διαφορά δεν άργησε να φτάσει και να ξεπεράσει τους 20 πόντους με τον Οριόλα να κάνει το 55-77. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει, η Μπαρτσελόνα είχε ψυχολογία και ανέβασε τη διαφορά πάνω και από τους 30 πόντους (55-88) και μοιραία ήρθε το τελικό 63-90 με τον κόσμο του Ολυμπιακού όμως να φωνάζει για την ομάδα και τον κόουτς Σφαιρόπουλο, να χειροκροτά, να ενθαρρύνει για τη συνέχεια και να ζητάει το ευρωπαϊκό.   

Τα Δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 52-63, 63-90.