Προβάδισμα 10 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή) η ΝΔ εμφανίζεται στο 31,5%. 

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,5% και το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%. Έπονται η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6% ενώ ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων εμφανίζονται αμφότεροι στο 2%.

Στην ερώτηση για το πώς πιστεύουν ότι πηγαίνουν τα πράγματα, δύο στους τρεις -ποσοστό 63%- απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν «σε λάθος κατεύθυνση» ενώ το το 25% σε σωστή «κατεύθυνση». 

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο μερικό σύνολο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 42% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος απαντά επίσης ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές, το 37% απαντά «άμεσα», το 14% «αργότερα» και το 36% στο τέλος της τετραετίας.

Στην παράσταση νίκης, το 55% πιστεύει πως τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία ενώ το 23% πιστεύει πως θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 31% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 22% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 39% απαντά «κανέναν από τους δύο».