Το ρεμπέτικο τραγούδι, η πιο πηγαία έκφραση της λαϊκής μουσικής, πέρασε από χίλια μύρια κύματα, μέχρι να «αποφυλακιστεί» από τον απαγορευμένο του χαρακτήρα και να αναγνωριστεί παγκοσμίως. Το ρεμπέτικο, η μουσική της φτώχειας και της προσφυγιάς, της αγάπης, του έρωτα και της φιλίας, του πόνου και της εγκατάλειψης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και του διχασμού... Το ρεμπέτικο: η μουσική της Ελλάδας.

Φέτος, που συμπληρώνουμε 85 χρόνια μουσικής ύπαρξης του πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκου Βαμβακάρη και η μουσική παράδοση του ρεμπέτικου εντάχθηκε επίσημα στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO, για την “Άϋλη Πολιστιτική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας”, ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο μοναδικός μεγάλος εν ζωή “ρεμπέτης του ντουνιά”, θα σεργιανίσει με το εκλεκτό του συγκρότημα, σε επιλεγμένες γειτονιές της ελληνικής υπαίθρου, παρουσιάζοντας ένα δείγμα της μεγάλης περιοδείας τους, που ετοιμάζεται για το προσεχές καλοκαίρι και σε παγκόσμια πρώτη ανέκδοτο υλικό.

Σ’αυτό το ταξίδι μουσικής ιστορίας, στο πλάι του Στέλιου, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, θα είναι η σπουδαία Εβελίνα Αγγέλου, ενώ θα μας συστηθεί κι ο νέος πολυτάλαντος ερμηνευτής, Νίκος Γραίγος.

Πρώτη στάση, με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία, για την οικογένεια Βαμβακάρη, ο Πειραιάς και η μουσική σκηνή του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ. Μαζί τους:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΡΤΖΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ

Ο Ανδρεάτος με τις μεγάλες επιτυχίες του (Πρώτο φθινόπωρο, Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Στη σκέψη της τρελής κά), ο Γκάρτζος με τις αξέχαστες συνθέσεις του (Μόνο η αγάπη μένει, Αθήνα, Τι να τα κάνεις τα φτερά, Άπονα μάτια, Μικρή και τριανταφυλλένια κά) και ο Ζερβουδάκης με τα διαχρονικά του τραγούδια (Βαριά ποτά βαριά τσιγάρα, Γράμμα σ’έναν ποιητή, Τ’ανείπωτα κά), θα συντροφεύουν τον Στέλιο Βαμβακάρη, τιμώντας τον με την παρουσία τους, σ’ αυτές τις δύο επιπλέον παραστάσεις.

Ο μύθος της ρεμπέτικης ιστορίας ξαναγράφεται από τον Πειραιά!

Το συγκρότημα του Στέλιου Βαμβακάρη απαρτίζουν οι:

Γιώργος Καραγιάννης, πλήκτρα, διεύθυνση ορχήστρας

Μιχάλης Δήμας, μπουζούκι

Γιάννης Νικολετόπουλος, κρουστά

Θανάσης Σοφράς/Γιώργος Βεντουρής, κοντραμπάσο

Βασίλης Κοιλάκος, κιθάρα

 

Ηχοληψία, Νάσος Κοτρίδης

 

Επιμέλεια Παραγωγής: Νίκος Γραίγος, Βίκυ Παρασκευοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: NOTEBOOK - Άρης Αναγνωστόπουλος

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: KREMLINO (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 4100010)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 8698512 & 698 1079596 e-mail: [email protected]