Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών .

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε τα εξής: "Ήταν μια ιδιαίτερα αναλυτική, σκληρή διαπραγμάτευση, που, όμως, έγινε σε ένα επίπεδο που προώθησε τα ζητήματα που η δική μας η πλευρά ήθελε να θέσει. Θα έχετε πληροφορηθεί ότι είχα ζητήσει να μας θέσουν γραπτά όλα τα ανοιχτά εκ μέρους τους ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε σε μια ατζέντα συγκεκριμένη. Αυτό έγινε. Νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτήν την ατζέντα συζητήσαμε.

Ουσιαστικά, μια αναλυτική κατ' άρθρον επεξεργασία όλου του νόμου. Η συνεννόηση που έχουμε μαζί τους είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και με τα τεχνικά κλιμάκια την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προωθήσουμε όλα τα πιθανά θέματα, για να έχουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, όσο το δυνατόν συντομότερα. Τους ενημερώσαμε, επίσης ότι έχουμε ένα παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και ότι στο αρχικό σχέδιο που τους έχουμε θέσει, μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές.

Για όλα αυτά τα ζητήματα επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν την οριστική τους γνώμη. Επομένως, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίσαμε αυτήν τη σκληρή διαπραγμάτευση, όμως, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να καταλήξουμε καλά για τον τόπο σύντομα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον".

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα περικοπών συντάξεων. "Σήμερα, προσπαθήσαμε να βγάλουμε από το τραπέζι όλα τα μικρά πράγματα, ώστε, όταν θα λυθούν τα μεγάλα, να είμαστε σε θέση να καταθέσουμε το νομοσχέδιο στη Βουλή", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά, για παράδειγμα η εθνική σύνταξη, αν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια. Όλα αυτά τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Δεν έχουν κλείσει".