Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε Θεσσαλία και Μακεδονία προβλέπει η ΕΜΥ για τη Δευτέρα. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επεκταθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και πιθανόν στις Σποράδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεαστούν και τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18 βαθμούς, στα Κεντρικά και στη Νότια Ελλάδα από 7 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 20, και στη Βόρεια Κρήτη έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ και από αργά το βράδυ στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά σε θυελλώδεις 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις 6 έως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική αύξηση των συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι μέτριοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη με ανέμους από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.