Στο τέλος της περσινής περιόδου ο μεγαλόμετοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις της ομάδας με αφορμή την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου τίτλου. Τότε είχε μιλήσει για έτοιμες ενέργειες, που θα μαθευτούν σε λίγες εβδομάδες και στην ουσία φωτογράφιζε ότι έχει κλείσει ο νέος προπονητής.

Σταδιακά στο προσκήνιο βγήκαν οι πληροφορίες πως ο εκλεκτός ήταν ο Ρεμί Γκαρντ, όμως ο 51χρονος τεχνικός άλλαξε απόφαση την τελευταία στιγμή και έκανε πίσω, όπως επιβεβαιώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «L’ Equipe».

Και είναι πολύ σημαντικό ότι η συγκεκριμένη πληροφορία βγαίνει μέσα στην δημοσίευση της συνέντευξης του Γκαρντ, έστω κι αν δεν το ομολογεί ο ίδιος! «Οι προτάσεις δεν έλλειπαν. Σχεδόν είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό, ενώ τον είχαν προσεγγίσει Σταντάρ Λιέγης και Μπριζ. Του πρόσφεραν εργασία ομάδες της Ligue 1, αλλά αρνήθηκε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ και ακολουθεί η εξήγηση του Γκαρντ για την απόρριψη των προσφορών από την Γαλλία:

«Δεν θέλω να δουλέψω σε άλλη γαλλική ομάδα εκτός από την Λιόν. Δεν επιθυμώ να υποτιμήσω κάποια, αλλά στην Γαλλία για μένα υπάρχει μόνο η Λιόν».

Ο Γκαρντ αγωνίστηκε για 6 χρόνια στην Λιόν, έπαιζε σέντερ μπακ και αμυντικός μέσος, ενώ ως ποδοσφαιριστής έχει φορέσει και τις φανέλες των Στραμπούρ και Άρσεναλ από μια τριετία. Ως πρώτος προπονητής υπηρέτησε την Λιόν για τρία χρόνια (2011-2014) και την σεζόν 2015-2016 ήταν στον πάγκο της Άστον Βίλα. 

Από τον περασμένο Οκτώβριο πέρασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς έχει αναλάβει την Μόντρεαλ, η οποία συμμετέχει στο  MLS.

Η υπόθεση του Γκαρντ είναι αλήθεια ότι έκανε άνω-κάτω τον Ολυμπιακό, καθώς η διοίκηση περίμενε ότι θα αναλάβει ο Γάλλος, όμως τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και αναγκάστηκαν οι Πειραιώτες να τρέχουν και να μην… φτάνουν για να βρούνε άλλον να οδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά του Champions League.

Κάπως έτσι κατέληξαν στην επιλογή του Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν, όμως δεν είχε ετοιμάσει την ομάδα και τους επόμενους, όπως η καλή πορεία στον όμιλο και η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Η ιστορία αυτή έρχεται την κατάλληλη στιγμή, και ενώ ακούγονται φωνές εναντίον του Όσκαρ Γκαρσία, μετά τους δύο πρώτους μήνες του στην ομάδα, για να δείξει πως η έλευση ενός πολύ καλού προπονητή δεν είναι μια απλή υπόθεση κι ας μιλάμε για τον Ολυμπιακό.