Τρεις φορές το είχε τονίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος… Αν ο Ολυμπιακός είχε τη συγκέντρωση και την απαιτούμενη σοβαρότητα δεν θα είχε πρόβλημα. Έτσι και έγινε…  Παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα σωστά, με ένταση και συγκέντρωση πήρε αυτό που ήθελε και δικαιούνταν. Επικράτησε της Μπάμπεργκ με 87-79 για την 25ηαγωνιστική της Ευρωλίγκας, φτάνοντας στο 18-7 και διατηρώντας την 2η θέση στην βαθμολογία. Πρωταγωνιστές πολλοί με τους δύο ψηλούς να ξεχωρίζουν και στο δεύτερο ημίχρονο ιδίως να μοιράζονται από ένα δεκάλεπτο.   

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η άμυνα του Ολυμπιακού. Μπορεί η Μπάμπεργκ να άγγιξε τους 80 πόντους ωστόσο όταν ο Ολυμπιακός την «κλείδωσε» πίσω κατάφερε να χτίσει τη διαφορά του και πάει με ασφάλεια στη νίκη κι όχι να το κάνει ντέρμπι. Δεν ήταν καλή περιφερειακά σε μεγάλα διαστήματα αλλά όταν έπρεπε το «κλείδωσε».  

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 26 ranking. Σημείωσε 16 πόντους με 5/5 δίποντα και 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Τζαμέλ Μακλίν. Πολύ καλός στο 4ο δεκάλεπτο (23 ranking) με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 62% στα δίποντα είχε ο Ολυμπιακός με 22/35.  

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Στρέλνιεκς και πάλι, ενώ δεν βοήθησαν και τόσο οι Ρόμπερτς και Μπράουν με τον τελευταίο να μην παίζει πάντως ούτε 5 λεπτά. Καλός αμυντικά και πολύ μάλιστα και ο Μάντζαρης.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε… φουριόζος στο ματς. Καλή άμυνα, συνεργασίες Σπανούλη με Μιλουτίνοφ και τρανζίσιον παιχνίδι για το αρχικό 10-3 με τον Σέρβο σέντερ να έχει 6 πόντους και ο αρχηγός 3 ασίστ. Ως είθισται μετά το τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός όχι απλά ξεκίνησε με καλάθι… στην άμυνά του αλλά ο Χίκμαν έβαλε 7 πόντους στον Μάντζαρη για το 12-10 και την… αλλαγή του με τον Ρόμπερτς.  

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα, με σκοπό να επιβάλει και πάλι τον ρυθμό του, όσο μπορούσε έτρεχε, κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και ο Πρίντεζης-Σπανούλης με 7-3 έκαναν το 19-13. Ο Χίκμαν είχε βρει ρυθμό, δημιουργούσε πρόβλημα με ρήγματα μέσα στη ρακέτα αλλά ο Ολυμπιακός το έλεγξε από μία φάση και μετά και μπροστά (χάνοντας τρία γκολ φάουλ) σε τρανζίσιον συνθήκες έκανε το 27-19 που ήταν και το σκορ του 1ου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο 2ο δεκάλεπτο, καθώς ο Ράιτ είχε λύσεις στην επαφή τόσο με τον Τιλί όσο και με τον Παπαπέτρου με αποτέλεσμα να μειώσει σε 27-23 ενώ ο Ρόμπερτς στην άμυνα δεν ήταν όπως έπρεπε πάνω στον Λο. Δέχθηκε δύο τρίποντα, απάντησε ο ίδιος για το 32-29, αλλά πέρασε στον πάγκο. Η Μπάμπεργκ είχε γίνει και πάλι βδέλλα πάνω στον Ολυμπιακό και ο Τιλί με δύο απανωτά τρίποντα ξεκόλλησε την ομάδα για το 38-31 ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Σφαιρόπουλος έπαιξε με τρία γκαρντ (Μπόμπι, Σπανούλης και Στρέλνιεκς) ωστόσο δεν ήταν καλά αμυντικά ενώ και μπροστά δεν σκόραραν. Η Μπάμπεργκ με τον Λο και τον Ραντόσεβιτς αλλά τρέχοντας κυρίως στο τρανζίσιον έυτρεξε ένα σερί 9-0 για το 38-40, με τον Σφαιρόπουλο να χαμηλώνει στους ψηλούς (δίδυμο Πρίντεζη-Τιλί) και να βάζει και «τριάρι».  Πρίντεζης και Σπανούλης έδωσαν λύσεις, ο Μάντζαρης και πάλι δεν αντιμετώπισε σωστά τον Χίκμαν και σκορ 2ουδεκαλέπτου 42-42.  

Ο Ολυμπιακός στο 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε πιο δυνατά με τον Μιλουτίνοφ να βάζει 6 πόντους (16 σύνολο) και τρίποντο ο Σπανούλης για το 9-2 επιμέρους και το 51-44. Ράιτ και Ρούμπιτ κράτησαν κοντά τη Μπάμπεργκ με 53-49, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους, έκλεψαν μπάλες, είχαν το ριμπάουντ και σε κάθε ευκαιρία έτρεχαν, έτρεξαν έναν 9-0 σερί με τους Πρίντεζη, Σπανούλη και Παπανικολάου για το… 62-49.  Χίκμαν και Ράιτ από τα 6.75μ. έδιναν οξυγόνο στην ομάδα του Μπάνκι αλλά ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου σε συνεργασία με το αρχηγό κρατούσαν απόσταση ασφαλείας. Ο Ράιτ (8/16 τρίποντα η Μπάμπεργκ-2 πόντους αυτός) μείωσε σε 67-60 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 69-61.  

Ο Ολυμπιακός στο 4ο δεκάλεπτο πήγε με Τιλί και Μακλίν στους ψηλούς και ο Παπαπέτρου μετά από απανωτά λάθη βγήκε και… ξέσπασε στη διαφημιστική πινακίδα. Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλά, ο Ραντόσεβιτς έκανε το 73-67, με τον Μακλίν να έχει ένα… ξέσπασμα με 4 πόντους και μία τάπα για το 77-67. Η άμυνα δεν μπορούσε να συντονιστεί. Βγάλανε 3-4 φορές με κάθετη πάσα μόνο του παίκτη κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού ενώ Λο (τρίποντο) και Ρούμπιτ με κάρφωμα σε… ορθάνοικτο διάδρομο μείωσαν σε 79-72. Ο Μακλίν είχε πάρει φόρα έκανε τα πάντα και από τους τελευταίους 11 πόντους του Ολυμπιακού πέτυχε τους 9 με αποκορύφωμα το κλέψιμο και το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό μπροστά στον Χάκετ που είχε την ατυχή έμπνευση να τον κόψει. Ο Ολυμπιακός με τον Μακλίν ανέβασε ξανά στους 10 τη διαφορά για το 84-74. Τελικό σκορ 87-79 και στο 18-7 ο Ολυμπιακός.   

Τα Δεκάλεπτα: 27-19, 42-42, 69-61, 87-79.