Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες, σε εκδήλωση της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας στο κατάμεστο  πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», στα Καμίνια.

Ο κ. Μώραλης σε ομιλία του,  έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων και πρωτοβουλιών στην περιοχή και έθεσε τους στόχους για το επόμενο διάστημα.  Συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα άλλα μέλη της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας για τις προσπάθειες που κάνουν και τις πιέσεις που ασκούν στη Δημοτική Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων. Μίλησε για πράγματα που έχουν βελτιωθεί και για όσα μένουν να γίνουν.  Χαρακτήρισε  τον ενάμιση χρόνο που απομένει ως τις δημοτικές εκλογές παραγωγικό, επειδή πλέον υπάρχει η δυνατότητα της χρηματοδότησης. «Τα προηγούμενα χρόνια, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, προσπαθήσαμε να βάλουμε τάξη στα οικονομικά και καταφέρναμε να κλείνουμε τον προϋπολογισμό, ώστε να έχει ο Δήμος συνέχεια και ύπαρξη.  Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα συνολικά για την πόλη».  Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ανάπλασης του χώρου Παπαδογιωργή, το οποίο έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και σημείωσε ότι δεν θα μπορούσε πριν να ξεκινήσει λόγω έλλειψης χρημάτων.

Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα -πρόσθεσε ο κ. Μώραλης- εντάσσεται η συνολική ανάπλαση της οδού Δωδεκανήσου καθώς και η οδός Αγίου Ελευθερίου από την Εκκλησία μέχρι την πλατεία Γεννηματά.

Αναφερόμενος στην καθαριότητα δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος, παρόλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την παλαιότητα των μηχανημάτων. Η προμήθεια νέων απορριμματοφόρων – συνέχισε - και άλλων μηχανημάτων σε συνδυασμό με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που ετοιμάζει κυβέρνηση, θα αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Όσον αφορά το πράσινο, εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλονται, παρά την έλλειψη προσωπικού και τα  παλιά μηχανήματα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά ανέδειξε το θέμα του ακινήτου του Ρετσίνα, που είναι ένα ερείπιο και πηγή ρύπανσης και άλλων προβλημάτων.  Τόνισε ότι ξεκίνησε μια συζήτηση με την Εθνική Τράπεζα ώστε  ένα τμήμα να περιέλθει στον Δήμο για αξιοποίηση.  Μένει επίσης να ξεκινήσει η κατασκευή του γηπέδου της Φαλήρου,  το οποίο θα γίνει με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μίλησε ακόμη για τον σχεδιασμό στα  8- 10 στρέμματα που θα αποδώσει η Εθνική Τράπεζα στον Δήμο,  από τα 28 συνολικά και ο στόχος είναι να γίνει -όπως είπε - ένας χώρος πρασίνου, αθλητισμού και ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε αναφορά σε δυο σημαντικά έργα που αφορούν στις ανακαινίσεις των σχολείων της οδού  Δωδεκανήσου και της οδού Μπελογιάννη με περιμετρική ανάπλαση πεζοδρομίων και δρόμων. Επίσης, επεσήμανε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου στα Καμίνια, αφού υπάρχει ήδη ανάδοχος του έργου με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, την οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Ο κ.  Μώραλης εξήρε επίσης, τις προσπάθειες που γίνονται στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Όσον αφορά στη δημοτική συγκοινωνία ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στην τροποποίηση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι κάτοικοι και ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύντομα διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων.

Για την πισίνα του Ειδικού Σχολείου σημείωσε την τελευταία παρέμβαση του Ο.Π.Α.Ν.,  έτσι ώστε να διεξάγονται απογευματινά προγράμματα κολύμβησης για δημότες και μικρά παιδιά.

Ο κ.  Μώραλης κατέληξε λέγοντας ότι «μέχρι το φθινόπωρο του 2019 που είναι οι εκλογές πρέπει να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Έχουμε “προικίσει” τον Δήμο με 80 εκατομμύρια ευρώ όχι στα χαρτιά, αλλά στην τράπεζα.  Υπάρχει μια εκχώρηση για τα 80 εκατομμύρια ευρώ  της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, μέχρι το 2022».

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναστάσιος Πούλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τους υποσχέθηκε ότι ως Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, αλλά και όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο  θα βρίσκονται  δίπλα τους μέχρι το τέλος  της θητείας τους. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχουν καταφέρει αρκετά ώστε οι δημότες να μείνουν ικανοποιημένοι.    

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις. Ο Δήμαρχος Πειραιά βράβευσε τους προπονητές και πρωταθλητές Πυγμαχίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Λευτέρη Λειβάδη και κ. Πέτρο Γεωργοβρεττάκο.  Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τους προπονητές, τα παιδιά  που αγωνίστηκαν, όπως επίσης την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν., την ΠΑΕ Ολυμπιακός και όσους συνέβαλλαν για να ετοιμάσουν το κλειστό γυμναστήριο «Παναγιώτης Σαλπέας», προκειμένου να υποδεχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας. «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση και αποδεικνύει ότι αν υπάρχει θέληση και μεράκι ακόμη και σε εγκαταστάσεις μέτριες, μπορούν να διοργανωθούν τέτοιοι αγώνες», τόνισε ο κ. Μώραλης. 

Επίσης, ο κ. Πούλος βράβευσε τον εθελοντή κ. Μανώλη Τσίγκα. 

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο,  με έργα και παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή από τον Δήμο Πειραιά και με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Την  εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:  Οι  Βουλευτές κα Ελένη Σταματάκη και    κ. Κώστας Κατσαφάδος.  Ο πρώην Βουλευτής κ.  Δημήτρης  Καρύδης. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και  κ.κ. Γιάννης Μελάς,  Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Αλέξανδρος Αργουδέλης. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Χαραλαμπία Ζηλάκου.  Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος.   Ο  Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Τάκης Αβραμίδης. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Κούβαρης και Δημήτρης Γκερλές. Οι Πρόεδροι των Α, Β΄ και Ε΄ Δημοτικών Κοινοτήτων κ. Νικήτας Γκόλφης, κα Ευαγγελία Αθανασίου και κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας αντίστοιχα, καθώς και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Στέλιος Μπρατσόλης.  Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δημάρχου κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά “Kαλός Ποιμήν”, Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Νικόλαος Ποιμενίδης και η Διευθύντρια της Εταιρείας κα Αγγελική Κουζούμη.  Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς. Πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και άλλων φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος.