Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μέσα από την επίσημη σελίδα που διατηρεί στο facebook μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τους αγώνες που έχουν γίνει, την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και όλα όσα πρέπει να κάνει η ελληνική πολιτεία με τα θεσμικά της όργανα προκειμένου να να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι, ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν όχι μόνο ισότητα, αλλά και τις συνθήκες εκείνες που θα βελτιώσουν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μώραλη

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μια ημέρα που έχει βαθιά τις ρίζες της στον αγώνα των γυναικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, διεύρυνση του ρόλου και ίση εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Αναμφισβήτητα έχουν γίνει πολλά, αλλά κανείς μας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ρυθμός προόδου είναι αργός, η προκατάληψη εξακολουθεί να υπάρχει, η διάκριση στους χώρους εργασίας είναι υπαρκτή. Τα εορταστικά μηνύματα δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να δούμε και να αναδείξουμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας οι γυναίκες υφίσταται δυσμενέστερα τις συνέπειες της κρίσης που όλοι βιώνουμε την τελευταία δεκαετία.

Η Ελληνική Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα οφείλουν να μην κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια. Πρέπει να αναπτυχθούν οι πολιτικές και να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι, ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν όχι μόνο ισότητα, αλλά και τις συνθήκες εκείνες που θα βελτιώσουν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία.