Τη διαβεβαίωση ότι η διαβούλευση θα συνεχισθεί έδωσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση με κατοίκους και επαγγελματίες με θέμα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Ελευθερίας μετά την λειτουργία του Μετρό, τον Ιούνιο 2019.

Στην πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας με τη συμμετοχή πάνω από εκατό κατοίκων και επαγγελματιών, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ενημέρωσε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην ολοκλήρωση της γραμμής 3 μετά τη δέσμευση του Δ.Σ της Αττικό Μετρό για τμηματική παράδοση της γραμμής 3 και λειτουργία των τριών σταθμών  Αγ. Βαρβάρας, Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και Αγ. Νικολάου στη Νίκαια έως τις  30 Ιουνίου 2019, μετά από σχετική πρόταση των Δημάρχων των τριών πόλεων.

Όπως ανέφερε,  ο Δήμος Κορυδαλλού προετοιμάζεται εγκαίρως, ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία της πόλης μετά την λειτουργία του σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και την μείωση τυχόν αρνητικών συνεπειών με αύξηση εκροών.  

Για τον σκοπό αυτό  έχει χαράξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης του κέντρου, που ξεκίνησε με τις αναπλάσεις της πλ. Μέμου, των οδών Ξενοφώντος και Δημητρακοπούλου, το οποίο συνεχίζεται με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής. Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, ο Κορυδαλλός εξασφάλισε ανταποδοτικά έργα από την Αττικό Μετρό πριν την έναρξη των εργασιών, ώστε να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και την ομαλή λειτουργία της πόλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 11 μέτρων γύρω από την πλατεία Ελευθερίας.

Όσον αφορά στην πλατεία Ελευθερίας ενημέρωσε ότι η  διαμόρφωση της θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία. Έντονο θα είναι το  υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις. Επίσης, θα τοποθετηθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός, καθιστικά, καθώς και βυθιζόμενοι κάδοι. Τέλος, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

Όσον αφορά στις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παρουσιάστηκαν σχέδια εναλλακτικών διαδρομών που μελετά ο Δήμος, με τη διαμόρφωση οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, μονοδρομήσεων και αντιδρομήσεων σε σχέση με το σημερινό καθεστώς.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση, ενώ ο Δήμαρχος κάλεσε κατοίκους και επαγγελματίες να καταθέσουν τις τυχόν επιφυλάξεις, δυσλειτουργίες και απόψεις στο τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου email [email protected]. Δεσμεύθηκε επίσης ότι με βάση τις προτάσεις των κατοίκων θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση, ενώ η τελική πρόταση θα έρθει εγκαίρως για έρθει προς συζήτηση και τη λήψη τελικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, ενώ σε παρεμβάσεις και ερωτήσεις έδωσαν διευκρινήσεις ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Καλούδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης. Παρέστησαν επίσης Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.