Στην Αδριανούπολη θα βρεθούν τη Δευτέρα προκειμένου να παραστούν στη δίκη των παιδιών τους οι γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές σε συνεννόηση με τις τουρκικές, απέστειλαν πολιτικά ρούχα και χρήματα.

Σύμφωνα με το evros-news, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη έφτασαν σήμερα, Κυριακή, από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη προκειμένου να ρυθμίσουν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε να μπορέσουν όχι απλά να βρεθούν στην τουρκική πόλη, αφού αυτό είναι πολύ εύκολο, αλλά να δώσουν το παρόν και στην δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, οι γονείς του ανθυπολοχαγού παραβρέθηκαν στην παράκληση για τους δύο στρατιωτικούς που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στο προάστιο της Κλεισσούς Ορεστιάδας, μαζί με συγγενείς, γνωστούς και φίλους, οι οποίοι όλοι μαζί προσευχήθηκαν να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια.

Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές αρχές σε συννενόηση με τις τουρκικές αρχές έστειλαν πολιτικά ρούχα και χρήματα για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι από την Πέμπτη που συνελήφθησαν φορούν τα στρατιωτικά τους. Κι αυτό προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτική ενδυμασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση συνόρων, παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Σε καλή κατάσταση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Πολύ καλή είναι η κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου στο δάσος των Καστανεών στον Έβρο και βρίσκονται σήμερα σε φυλακή της Αδριανουπόλεως εν αναμονή της παρουσιάσεώς τους ενώπιον του τουρκικού Δικαστηρίου μεθαύριο Δευτέρα, συμφώνως με υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή με την οποία συνομιλήσαμε πριν από λίγη ώρα σε διάδρομο του ΥΠΕΘΑ.

Τους δύο στρατιωτικούς έχει επισκεφθεί η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη, επομένως τους έχει δει ότι είναι καλά, και συμφώνως με την ίδια υψηλόβαθμη πηγή, η ελληνική πλευρά έχει εφοδιάσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με πολιτικά ρούχα πρόχειρα για τη φυλακή αλλά και κοστούμι με πουκάμισο, «για να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου όπως αρμόζει σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού», όπως μας δήλωσε η ίδια υψηλόβαθμη πηγή!

Επίσης στα δύο στελέχη έχει δοθεί και ένα χρηματικό ποσό για να το έχουν μαζί τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την περιοχή του Έβρου έφτασε και ο πατέρας του νεαρού ανθυπολοχαγού του Μηχανικού, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ από την Καστοριά όπου κατοικεί, και έγινε δεκτός τόσο από τον διοικητή της XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, όσο και με τον «τοπικό» διοικητή της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού-«Ρίμινι», με τους οποίους και συνέφαγε.

Κάτι άσχετο αλλά και σχετικό με την προαναφερθείσα υπόθεση είναι και το ότι όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των σημερινών κρίσεων στο Στρατό Ξηράς, αμφότεροι οι διοικητές – ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ από κάθε άποψη και έχοντας να παρουσιάσουν εντυπωσιακό έργο καθ’ όλο τον χρόνο της εκεί διοικήσεώς τους των προαναφερθέντων σχηματισμών-  καλά, και συμφώνως με την ίδια υψηλόβαθμη πηγή, η ελληνική πλευρά έχει εφοδιάσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με πολιτικά ρούχα πρόχειρα για τη φυλακή αλλά και κοστούμι με πουκάμισο, «για να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου όπως αρμόζει σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού», όπως μας δήλωσε η ίδια υψηλόβαθμη πηγή.

Επίσης στα δύο στελέχη έχει δοθεί και ένα χρηματικό ποσό για να το έχουν μαζί τους.