Μετά την τρικυμία η γαλήνη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, αναφορικώς με το θέμα της συλλήψεως από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι περίπου στις 14:30 της 1ης Μαρτίου από λάθος στον προσανατολισμό τους εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν περιπολία, στην περιοχή του δάσους των Καστανιών στο Βόρειο Έβρο.

Φυσικά αυτή η επικρατούσα «γαλήνη» είναι επιφανειακή, υπό την έννοια ότι τώρα πλέον το περιστατικό αυτό έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια του ΓΕΣ και του ΥΠΕΘΑ και έχει περάσει αποκλειστικώς πλέον στο υπουργείο Εξωτερικών.

Από τη στιγμή που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ακόμα στις τουρκικές φυλακές και επομένως δεν γνωρίζουμε και τη δική του άποψη για το συμβάν, δεν υπεισερχόμαστε σε ΚΑΜΙΑ «σεναριολογία» και σε καμία κριτική από σεβασμό προς τα πρόσωπά τους και την κατάσταση ουσιαστικής «ομηρίας» στην οποία βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

Θα προσπαθήσουμε ωστόσο να απαντήσουμε σε ορισμένα καίρια ερωτήματα που υπάρχουν, και τα οποία έχουμε θέσει σε υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές από τις οποίες έχουμε λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις υπό καθεστώς ανωνυμίας φυσικά, αφού η κατάσταση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

 

Διαβάστε τη συνεχεία στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Λεωνίδα Μπλαβέρη στα parapolitika.gr