Δεν του άξιζε κάτι άλλο… Είχε κάνει εμφανισάρα και παρολίγο να το τινάξει στον αέρα ο ίδιος με το κακό 4ο δεκάλεπτο. Χρειάστηκε την παράταση αλλά πήρε εν τέλει αυτό ακριβώς που του άξιζε. Γιατί ήταν καλύτερος. Ήταν εμφανώς καλύτερος. Ο Θρύλος πέρασε με 87-85 από το ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό (71-71 κανονική διάρκεια) με τον Ρόμπερτς να είναι MVP του αγώνα και πλέον βρίσκεται στο 17-7 σφιχταγκαλιάζοντας την 2η θέση της βαθμολογίας και σφραγίζοντας και τυπικά την συμμετοχή του στα πλέι οφ. μετά την ΤΣΣΚΑ και αυτός είναι σίγουροι στην 8άδα!  

«ΚΛΕΙΔΙ»: 1ον) Η άμυνα του Ολυμπιακού στραγγάλιζε. 2ον) Είχε πλουραλισμό στην επίθεση παίρνοντας από πολλούς. Είχε λύσεις σε όλα, είχε και έναν Ρόμπερτς άλλο πράμα…  

MVP: Ο Μπράιαν Ρόμπερτς αναμφίβολα ήταν ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού. Τελείωσε με 18 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (1/1 δίποντο και 4/4 τρίποντα). Πέτυχε το κομβικό τρίποντο-νίκης στη παράταση, έβαλε και 2 βολές στη συνέχεια.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Κιμ Τιλί επέστρεψε για τον Ολυμπιακό και θύμισε τι έχαναν οι «ερυθρόλευκοι» τόσο καιρό. Καλές άμυνες, τρομερή δουλειά  στο ριμπάουντ, δύναμη και πυγμή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 39-29 τα ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό με 11 επιθετικά.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑΟ Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο μόνος που συγκέντρωσε αρνητικό ranking από τους «ερυθρόλευκους». Έκανε γρήγορα φάουλ αλλά σε κάποιες άμυνες ήταν καλός. 

Η ανάλυση του αγώνα…

Το ματς στα πρώτα του λεπτά του ήταν όπως αναμένονταν… Σκληρό, φουλ της άμυνας και σκορ… ποδοσφαίρου. Ο Σπανούλης ξεκίνησε με 2 φάουλ γιατί έκανε αντιαθλητικό στον Σίνγκλετον, ωστόσο και οι δύο… τα έσπαγαν προ καλής άμυνας. Ο Ολυμπιακός ήθελε να εκμεταλλευτεί την αλλαγή και να αξιοποιήσει τον Μιλουτίνοφ με τον Καλάθη, αλλά δεν κατάφερε να τον βγάλει. Ήταν και πολύ αργός στην επίθεσή του γενικά με κακές αποστάσεις. Μετά από 4 λεπτά και 0/6 σουτ ο Παναθηναϊκός και 1/6 ο Ολυμπιακός (με τον Πρίντεζη που έπαιζε πολύ ξύλο με Σίνγκλετον και Γκιστ), ο Γκιστ ξεχάστηκε στο τρίποντο, ενώ ο Καλάθης αξιοποίησε επιθετικό ριμπάουντ. Το είχε ο Παναθηναϊκός αυτό. Μιλουτίνοφ σε συνεργασία με το αρχηγό αλλά και ο Πρίντεζης έκαναν το 8-8, ενώ ο Σπανούλης με ντράιβ το 11-12. Ο Γκιστ όμως έκανε ζημιά, είχε 9 πόντους (με σουτ και παίζοντας τον Παπανικολάου κοντά), αλλά ο Ρόμπερτς έκανε ότι ζητούσε ο Σφαιρόπουλος: Σουτ γρήγορα, δίχως σκέψη… 18-16 το 1οδεκάλεπτο!  

Ο Μακλίν ξεκίνησε δυνατά απέναντι στον Γκιστ, αλλά ο Ολυμπιακός στις αλλαγές στην άμυνα… ξέχναγε τον Πέιν ο οποίος έκανε το 23-20 με τον Παπαπέτρου να τον χάνει. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση όμως χάρη στον Ρόμπερτς που με δύο απανωτά τρίποντα (πήρε και φάουλ στο 2ο) έκανε το 23-26, ενώ στη συνέχεια ο Παπαπέτρου με 5 πόντους (πόσταρε τον Ρίβερς και ελεύθερο τρίποντο) ανέβασε στο 23-32 το σκορ. Μετά το τάιμ άουτ, ο Σίνγκλετον ευστόχησε σε τρίποντο ενώ έκανε λάθος και ο Μάντζαρης, αλλά σώθηκε στη συνέχεια η μπάλα και ο Μακλίν εκτός ισορροπίας είδε τον Τιλί (που καθάριζε κάθε ριμπάουντ) για το λέι απ. Ο Στρέλνιεκς στη συνέχεια πέρασε με ευκολία τον Παππά και κράτησε στους 10 τη διαφορά (26-36). Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τα φάουλ αλλά έχανε τις βολές (καλά και οι Πειραιώτες δεν πήγαιναν πίσω 6/12 είχαν) και μπροστά ο Ολυμπιακός με ηρεμία (13-20 τα ριμπάουντ κιόλας) πέρασε στον Μιλουτίνοφ που… έβαλε μέσα στο καλάθι με κάρφωμα τον Σίνγκλετον για το 27-38. Το λάθος το πλήρωσε με αιφνιδιασμό του Καλάθη αλλά στο σετ παιχνίδι ήταν σκληρός πίσω και με μυαλό μπροστά. Στόχευσε το νέο μις ματς ο Πρίντεζης με τον Τζέιμς για το 30-41. Ανέβασε και στο +13 ο Ολυμπιακός αλλά ο Σίγκλετον με τρίποντο πάλι έκλεισε το 2ο δεκάλεπτο με 34-43 (16-27 επιμέρους).     

Ο Σπανούλης με ντράιβ έκανε το 34-45, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε λάθη (6 έναντι 2). Ο Ρόμπερτς συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει… Με σουτ (11 πόντους) έκανε το 36-47 αλλά ο Παναθηναϊκός είτε με επιθετικό ριμπάουντ του Σίνγκλετον είτε με κάρφωμα του Γκιστ (ξεχάστηκε ο Μιλουτίνοφ) μείωσε σε 40-49. Πρίντεζης (2/3 τρίποντα) και Καλάθης από τα 6.75μ. παρά την καλή άμυνα του Ολυμπιακού έκαναν το 45-52 και παρά το λάθος του Σπανούλη για το εύκολο καλάθι του Γκιστ, ο ίδιος με τρίποντο από τα 7 μέτρα, ανέβασε και πάλι στους 10 για το 45-55. Ο Ολυμπιακός είχε ψυχραιμία, είχε μυαλό και ο Μπράουν αντί να πάρει το σουτ που το είχε, είδε τον Μακλίν που έπαιξε τον Βουγιούκα για το 46-59 (+13). Ο Σίνγκλετον μείωσε με τρεις βολές, οι άμυνες του Ολυμπιακού (Μακλίν σε σουτ Ρίβερς) ήταν τρομερές και ο Μπράουν αφού τράβηξε την άμυνα πάνω του, έδωσε στον Παπαπέτρου που με εεύθερο τρίποντο έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με 50-62 (16-19 επιμέρους).

Ο Τιλί έκανε εξαιρετική δουλειά. Τάπα στον Γκιστ που σηκώθηκε να καρφώσει, κλέψιμο στη συνέχεια, ριμπάουντ… Ο Παναθηναϊκός με Τζέιμς κτύπησε τον Μιλουτίνοφ στα πόδια, αλλά ο Μπράουν απάντησε με τον ίδιο τρόπο (γκολ φάοτλ) για το 56-65. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το επιθετικό ριμπάουντ, ανανέωναν τις επιθέσεις τους και ο Μπράουν με βολές έκανε το 57-67, ωστόσο ο Καλάθης (απέναντι στον Μιλουτίνοφ) με 5 πόντους μείωσε σε 62-67 (12-5 το επιμέρους σκορ) με 4 λεπτά να απομένουν. Επέστρεψαν Σπανούλης-Ρόμπερτς (που είχε 4 φάουλ όσα και ο Μάντζαρης) αλλά ο αρχηγός είχε δύο άστοχα τρίποντα σερί, μετά το 64-67 με βολές του Γκιστ, ωστόσο την ανάσα έδωσε ο Παπαπέτρου με 2/2 βολές. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια αποφασιστικότητα στην επίθεση και πιάστηκε ανοργάνωτος στην άμυνά του με αποτέλεσμα Ρίβερς (με τρίποντο) και Τζέιμς (στο ένας-ένας με Πρίντεζη) να μειώσουν σε 69-70, με 1.55 να απομένουν. Ο Παπαπέτρου έχασε την επίθεση, ο Γκιστ μόνος του κάρφωσε για το 71-70. Στα 55΄΄ ο Σπανούλης με βολή έκανε το 71-71, ο Μακλίν έκλεψε αλλά η μπάλα στον… Παναθηναϊκό. Τάπα του Παπανικολάου στον Τζέιμς και η μπάλα αυτή τη φορά στον Ολυμπιακό με 33΄΄. Ο Σπανούλης αστόχησε στο ντράιβ (είχε βάλει και τον Μπράουν) και ο Σπανούλης έκλεψε από τον Τζέιμς και στη συνέχεια ο Παπανικολάου βούτηξε στη μπάλα για την… παράταση στο 71-71 με το επιμέρους της 4ης περιόδου να είναι 21-9.       

Το έξτρα πεντάλεπτο…

Ο Καλάθης ποστάροντας τον Σπανούλη και ο Πρίντεζης έκαναν το 75-75, με τον Ρίβερς (ολομόναχος) να κάνει το 78-75 και τον Ρόμπερτς με βολές να μειώνει σε 78-77. Ο Παπανικολάου με μία βολή ισοφάρισε, ο Καλάθης με τρίποντο μπροστά από τον αρχηγό έκανε το 81-78 αλλά ο Σπανούλης με ντράιβ και γκολ φάουλ… το 81-81 στο 1.36 πριν τη λήξη. Στο 1.21 ο Καλάθης έβαλε μία βολή και ο Ρόμπερτς με τρίποντο το 82-84 στο 1΄. Βγήκε η άμυνα του Πρίντεζη στον Καλάθη και ο Ρόμπερτς στα 36΄΄ με βολές έκανε το 82-86. Ο Τζέιμς αμέσως με ντράιβ έκανε το 84-86, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον χρόνο (κακώς γιατί είχε επιλογές) και στα 5΄΄ ο Παπαπέτρου με μία βολή έκανε το 84-87. Αμέσως φάουλ του Ρόμπερτς στον Τζέιμς (με 2.8 να απομένουν) και έξω η πρώτη. Έβαλε τη δεύτερη καταλάθος για το 85-87. Ο Ολυμπιακός έβαλε τη μπάλα στο παρκέ ο Πρίντεζης έτρεξε με αυτήν και… 85-87 ο Θρύλος πήρε αυτό ακριβώς που άξιζε!  

Τα Δεκάλεπτα: 18-16, 34-43, 50-62, 71-71 (κ.α.), 85-87(παρ.)