Ρουσφετολογικές τοποθετήσεις σε διοικητικά πόστα του νοσοκομείου Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει ότι σε δύο θέσεις, αυτές του Διοικητικού Διευθυντή και του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, προσελήφθησαν, με κομματικά, όπως υποστηρίζεται, κριτήρια, ένας εργαζόμενος με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες και ένας υπάλληλος με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ, «η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. μετά από προκήρυξη προσέλαβε 23 Μαΐου 2016 Διευθυντή και Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας για την οργάνωση της λειτουργίας και έναρξης του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιλεγέντες ήταν για ένα συν ένα χρόνο. Το έργο τους κρίθηκε πετυχημένο και προοριζόταν όπως έλεγε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. να ηγηθούν Διοικητικά του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Ο Πολάκης έχει διαφορετική γνώμη για να βολέψει τους δικούς του».

«Μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Διοικητικού Διευθυντή κου Βλασόπουλου που είχε μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση Νοσοκομείων. Στις 23 Μαΐου 2017 ανανέωσε για ένα χρόνο τη σύμβαση του Υποδιευθυντή Διοικητικού κο Λεκάκη, αλλά ταυτόχρονα προκήρυξε τη θέση του. Τέλος Οκτωβρίου 2017, 4 μήνες μετά από την ανανέωση της σύμβασης τον απέλυσαν» προσθέτει.

«Στη θέση του κ. Βλασόπουλου ως Διοικητικό Διευθυντή η ΑΕΜΥ Α.Ε. (Πολάκης) προσέλαβε ρουσφετολογικά υπάλληλο με προϋπηρεσία σε εργοστάσιο με λαμπτήρες. Και στη θέση του Υποδιευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας προσέλαβε υπάλληλο με προϋπηρεσία στο λαδεμπόριο (υπάλληλος ελαιοτριβείου)» συνεχίζει.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «18/10/2016 με απόφαση του κ. Πολάκη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης ανετέθη στην οικονομολόγο κ. Μαυρικάκη. Ως Αντιπρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε. ορίστηκε εντεταλμένη σύμβουλος της εταιρείας για θέματα διοίκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης. Τον Ιανουάριο 2018 με απόφαση Πολάκη απελύθη η κ. Μαυρικάκη και αντικαταστάθηκε με τον σύμβουλο του κ. Πολάκη μετακλητό υπάλληλο του υπουργείου Υγείας κ. Πανοτόπουλο Χαράλαμπο ο οποίος είναι ιδιοκτήτης Συνεργείου μοτοσυκλετών και τη μόνη προϋπηρεσία που διαθέτει είναι ως μηχανικός μοτοσυκλετών. Αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑ».

«Αμείβεται με το μισθό του Διοικητή Νοσοκομείου. Η ΑΕΜΥ Α.Ε. προσέλαβε ικανότατο στέλεχος ως Υποδιευθύντρια Οικονομικού του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2017 με ένα χρόνο σύμβαση την κ. Λιάμπα. Τον Σεπτέμβριο 2017 πριν λήξει η σύμβασή της την απέλυσαν για να προσλάβουν άλλη υπάλληλο στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

Τέλος, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «130 υπάλληλοι του Νοσοκομείου λήγουν οι συμβάσεις τέλος Μαΐου του 2018. Τι θα γίνει με αυτούς τους υπαλλήλους; Θα απολυθούν για να προσληφθούν οι κολλητοί του κ. Πολάκη; Και μετά αναρωτιούνται γιατί το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα».

«Πάνω απ’ όλα και όλους τα ρουσφέτια Πολάκη! Εν τω μεταξύ τον Ιανουάριο 2018 απελύθη και ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε και τοποθετήθηκε εκλεκτός του κου Πολάκη. Η σύζυγος του κ. Φλαμπουράρη είναι η κ. Ευσταθία Πανοτοπούλου. Η μόνη που δεν αντικαταστάθηκε τον Μάη του 2016 από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνωνυμία ή στενή συγγένεια με τον κ. Πανοτόπουλο Χαράλαμπο, επικεφαλής του Νοσοκομείου Σαντορίνης;» καταλήγει.

Τι απαντά το Νοσοκομείο

«Kατάπτυστο» και «γεμάτο ψεύδη» χαρακτηρίζει, από την πλευρά της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης, το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης, δηλώνει πως αν δεν ανακληθεί το Δελτίο Τύπου θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. «Είναι πραγματικά ντροπιαστικό για ένα συνδικαλιστικό όργανο να καταφέρεται με σκαιό τρόπο εναντίον εργαζόμενων» αναφέρει η διοίκηση και σημειώνει ότι «η πλήρωση θέσεων του Νοσοκομείου θα γίνει με δημοσίευση προκήρυξης και έλεγχο νομιμότητας του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που διασφαλίζει μια απόλυτα διαφανή διαδικασία. Οι όποιες περί του αντιθέτου υπόνοιες είναι όχι μόνο αβάσιμες, αλλά συνιστούν και μια ανήθικη προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανασφάλειας».