Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αιχμή το προσχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6:00 το πρωί, σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, έως τις 6:00 π.μ. του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο το πρωί καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Η Π.Ν.Ο. ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου, ενώ εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την Κυβέρνηση στα αιτήματά της. Υπογραμμίζει επίσης ότι λόγω ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του Ν.Α.Τ. στο Ε.Φ.Κ.Α. .

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.) θα συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ αύριο Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει από κοινού με τους Συλλόγους των Υπαλλήλων και Εργαζομένων του Ν.Α.Τ., του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών, συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη.