Τη δυσαρέσκεια τους  για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ανάκλησης της άδειας «Εμπορίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων κατ. A” στην εταιρεία “ Oil One SA» εξέφρασαν στον υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη οι κάτοικοι του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  οι οποίοι κάνουν λόγο για έντονη δυσοσμία στην περιοχή που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών ειδικά των ηλικιωμένων, αλλά και στη λειτουργία των σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

 Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται ως απότοκο του εμπαιγμού των κατοίκων της περιοχής από τον κ. Σταθάκη, καθώς όπως τονίζουν υπήρχε δέσμευση από τον περασμένο Σεπτέμβριο για ανάκληση της άδειας που αφορά στη δεξαμενή Νο 14 που έχει χωρητικότητα 7.159.000 λίτρων πετρελαίου τύπου μαζούτ και βρίσκεται προς την πλευρά του κεντρικού οδικού της Δραπετσώνας, αρκετά κοντά σε σπίτια της περιοχής.

Οι κάτοικοι με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο ζητούν  περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους, ενώ και ο ίδιος ο δήμαρχος της Πόλης προανήγγειλε μεγάλες κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η εκ νέου δέσμευση από μεριάς του υπουργείου για ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας σε εύλογο χρονικό διάστημα και υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να «ενοχλεί» τους αρμόδιους μέχρι να βρεθεί λύση προς το συμφέρον των δημοτών.