Μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή βλέπει η ΝΔ πίσω από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποπομπή από την κυβέρνηση του πλούσιου ζεύγους Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου λόγω της επιδότησης των 1.000 ευρώ που διεκδίκησαν για το ενοίκιο τους ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Η Πειραιώς βλέπει στις αλλαγές που έκανε στα υπουργεία ο πρωθυπουργός «ανθρώπους που έρχονται από το προχθές».

«Ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του» συνέχισε. «Τον ευχαριστούμε».

Η κυρία Σπυράκη με σκωπτική διάθεση αναφέρθηκε και στον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ που τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υπό τον Πάνο Καμμένο. «Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» δήλωσε αφήνοντας αιχμές για τις διαρροές που υπήρχαν ότι ο Αλ.Τσίπρας του έδινε υποσχέσεις στο που δεν είχε τηρήσει, ότι δηλαδή θα τον πρότεινε Πρόεδρο Δημοκρατίας, μετά ότι θα ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ότι θα υπουργοποιόταν σε προηγούμενες κυβερνήσεις του κλπ.

Μεταξύ των στελεχών της ΝΔ συζητήθηκε το γεγονός ότι η θέση του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας δεν καλύφθηκε από στέλεχος των ΑΝΕΛ. Αυτή η κίνηση Τσίπρα πυροδοτεί σενάρια ότι μπορεί να υπάρξουν τριγμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω σκοπιανού. Πιθανολογείται ότι ο Φώτης Κουβέλης θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το υπουργείο Αμυνας στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι που ίσως δώσει ένα στάτους στα Σκόπια, στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη μισή συμφωνία που τυχόν φέρουν Τσίπρας - Κοτζιάς για το μακεδονικό.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καθιστούσε εύθραστη την κυβέρνηση οπότε το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα ερχόταν πιο κοντά. «Η κυβέρνηση Τσίπρα όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα» τονίζουν κομματικές πηγές στα Parapolitika.gr. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν.»