Με ή χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη την Κυριακή, το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού χρωστάνε μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στους φιλάθλους της ομάδας. Η απόδοσή τους στο παιχνίδι της Λεωφόρου ήταν κάκιστη και μόνο στα τελευταία 15 λεπτά είχαν δείξει τι μπορούν να κάνουν.

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή και πλέον κάθε αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα κουράζει. Η αλαζονεία και η προπαγάνδα των γιαλαντζί εξυγιαντών τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους το πραγματικό ντέρμπι και οφείλουν να συγκεντρωθούν και να το κερδίσουν.

Μένουν εφτά παιχνίδια μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και οι ποδοσφαιριστές του Όσκαρ Γκαρσία έχουν υποχρέωση να κατακτήσουν το μάξιμουμ των βαθμών, δηλαδή 3Χ7=21, ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό σκέφτεται και ο Ισπανός τεχνικός.

Πράγματι είναι δύσκολο να πάρει το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, αλλά όχι ακατόρθωτο, καθώς πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά του αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να ελπίζει και σε γκέλες των αντιπάλων του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις σε σχέση με την 11άδα που προτίμησε ο Γκαρσία απέναντι στον ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν έγινε ποτέ το συγκεκριμένο ματς. Είναι ξεκάθαρο ότι προτιμάει τον Κούτρη στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Χατζισαφί, ενώ θεωρεί τον Πάρντο πιο πειθαρχημένο και τακτικά σωστό για τα άκρα σε σχέση με τον Μάριν.

Βεβαίως, ο Φορτούνης θα έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του, όμως στην παρούσα φάση δείχνει σε καλύτερη κατάσταση ο Οτζίτζα. Πίσω από τον Βέλγο αναμένεται να παίζουν οι Ταχτσίδης και Ρομαό, που είχαν επιλεγεί και για την Τούμπα.

Ο Προτό διατηρεί σταθερά την θέση του κάτω από την εστία, ενώ ο Γκαρσία στηρίζει τον Μποτία για το κέντρο της άμυνας και θεωρεί τον Σισέ καλύτερο του Νικολάου. Τον Έλληνα τον προτιμάει από τον Ένγκελς, διότι έχοντας τον στον πάγκο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει είτε ως στόπερ, είτε ως αριστερό μπακ, οπότε θεωρεί ότι κερδίζει έναν παίκτη στις εναλλακτικές του λύσεις.

Βασικά στελέχη θεωρεί τον Ανσαριφάντ για την θέση του σέντερ φορ, τον Μιραλάς για μπροστά αριστερά και τον Ελαμπντελαουί για το δεξί άκρο της άμυνας

Ο Γκαρσία θα ποντάρει πάλι στην διάταξη 4-2-3-1, επειδή θεωρεί ότι ταιριάζει καλύτερα στο έμψυχο υλικό που έχει στην διάθεσή του. Θα πάει έτσι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και από το καλοκαίρι θα την επανασχεδιάσει βάσει του δικού του πλάνου.