έσα σε ευχάριστο και πατριωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, η Γενική Συνέλευση των μελών του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, στα γραφεία του, η οποία ενέκρινε τα πεπραγμένα και τους απολογισμούς του Δ.Σ. για το έτος που πέρασε και συνδυάστηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε με θέρμη όλα τα μέλη, μίλησε για τις εκδηλώσεις που έγιναν, τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, τη χοροεσπερίδα και εξέθεσε αναλυτικά τη σημερινή κατάσταση του Υ.Σ.Π., τα έσοδα και τα έξοδα. Αναφέρθηκε στην επιθυμία της επανέκδοσης του περιοδικού με τη βοήθεια εθελοντών. Στη δωρεά που έκανε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού με 1200 ευρώ για την αγορά ενός κλιματιστικού, ευχαρίστησε δε τον Γραμματέα Νίκο Σταματάκο για την ουσιαστική του συμβολή και τέλος εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πεπραγμένα.


Επιπλέον μιλώντας για τη θέση του Προέδρου, η κα Βάρκα ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει πάντα χώρος για τους νέους, αρκεί να υπάρχει ανιδιοτέλεια και αγάπη για την Ύδρα. Και αρκεί να στηρίζουν τον Υδραϊκό Σύνδεσμο χωρίς να θέλουν να προβληθούν.

Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε, η Κοπή της Βασιλόπιτας που ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Βάρκας. Το φλουρί της πίτας έτυχε στην Εκδότρια της «Φωνής της Ύδρας», Δημοσιογράφο Ελένη Χριστοδούλου και το δώρο ήταν ο τρίτος τόμος της Ιστορίας της Νήσου Ύδρας, Αντωνίου Λιγνού καθώς και το ρόδι-γούρι που προσέφερε η κα Τάνια Βέτιμη , Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη. Για να συνεχιστεί η όμορφη εκδήλωση με δεξίωση που περιελάμβανε πεντανόστιμα εδέσματα και αναψυκτικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Υδραίοι, μέλη και φίλοι του Υ.Σ.Π., ιδιαιτέρως δε, ο Βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας Αιγαίου και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο Γ. Γραμματέας του ΥΣΠ Νίκος Σταματάκος και η σύζυγός του Σίσσυ, η Ειδική Ταμίας-Επιμελήτρια Μαρία Βέτιμη, ο Ταμίας Σπαλιέρης Χρήστος, ο Κοσμήτωρ Νίκος Δαρδανός, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Φανελάκης, ο Γεώργιος και η Βάσω Μπαρμπαρή, η οικογένεια Μπαξεβάνη, η Ζωή Μαυροειδάκου, ο Νώντας Λουλός με τη σύζυγό του και την αδελφή του Φανή, ο Γιώργος Σκλάβος και πολλοί άλλοι.

 

Πηγή: fonitisydras.com